Megállás nélküli szórakozás az új Xperia 10 V okostelefonnal

A Sony ma bemutatta a funkciókkal teli középkategóriás Xperia 10 V okostelefont. Kompakt és könnyű, könnyen hordozható bárhova, de mégis egy csúcskategóriás 5,000mAh kapacitású akkumulátorral, elülső sztereó hangszórókkal, egy fényes OLED kijelzővel és tripla érzékelős kamerával szerelték fel.

Amellett, hogy egy nagy kapacitású akkumulátorral szerelték fel, ami képes folyamatos videólejátszásra közel 34 órán át, a készülék a világ legkönnyebb kialakításával, vékony kerettel rendelkezik, és egy kézzel is könnyen kezelhető. Ráadásul a tartósság érdekében strapabíró Corning® Gorilla® Glass Victus® kijelzővel rendelkezik a tartósság érdekében.

A kamera teljesítményét illetően egy új képérzékelőt kapott, ami közel 1,6-szor nagyobb, mint az előző modell, ezzel alacsony zajszintű fényképezést tesz lehetővé még sötét helyeken is.

Tökéletes szórakoztatás az úton is
Filmnézés és zenehallgatás esetén is a sztereó hangszórók a telefon elején erős és kiegyensúlyozott igazi sztereó hangzást biztosítanak.

Továbbá a 6,1 hüvelykes full HD+ OLED kijelző közel 1,5-ször fényesebb, mint az előző modell, ezzel javítva a kijelző láthatóságát a szabadban. A telefonos TRILUMINOS® kijelzőben megtalálható a Sony több éves TV-s szakértelme, ezért tökéletesen optimalizált a filmnézéshez, és a gyönyörű és élénk képeket ad vissza.

3.5mm-es audio jack csatlakozóval lett felszerelve, de támogatja az LDAC™ vezeték nélküli átviteli technológiát is, így vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatóval is élvezhető a nagy felbontású, kiváló minőségű hangzás. A DSEE Ultimate™, amely a Sony szabadalmaztatott mesterséges intelligencia technológiáját használja, a streaming szolgáltatás hangforrását a nagy felbontásnak megfelelő kiváló minőségű hanggal reprodukálja.

Gyönyörű pillanatképek könnyedén
Az élet teljes egészében könnyedén megörökíthető az Xperia 10 V-tel. A kamera jelenetet, környezetet és tárgyat felismerő technológia alkalmazásával automatikusan kiválasztja az ideális beállításokat a lehető legjobb felvétel alkotásához, hogy ne kelljen időt pazarolni a beállítások kiválasztására.

A három lencse a hátlapi kamerán (gyújtótávolságok 16mm (F2.2), 26mm (F1.8) és 54mm (F2.2)) engedélyezi, hogy számos különböző típusú képet lehessen készíteni. A nagylátószögű objektív egy új képérzékelővel lett felszerelve, ami közel 1,6-szor nagyobb, mint az előző modellen, lehetővé téve, hogy több fényt gyűjtsön be a tisztább képalkotásért sötétebb helyszíneken és kevesebb zajjal. Az optikai képstabilizációnak köszönhetően az is lehetséges, hogy gyönyörű képeket készítésünk még nehezen látható, sötét helyszíneken, nagy kontrasztú és éjszakai jelenteknél is.

Az elülső kamera kézi zár funkciója lehetővé teszi a kéz nélküli szelfik készítését azáltal, hogy automatikusan kioldja a zárat, amikor a felhasználó a tenyerét a készülékre irányítja.

A Sony hibrid képstabilizációjának köszönhetően (Optical SteadyShot™), amely az optikai képstabilizálást és az elektronikus képstabilizálást ötvözi, kevesebb elmosódással lehet videót rögzíteni.

Könnyű, kemény és gyönyörű
Hivatalosan is a világ legkönnyebb 5G-s okostelefonja, amiben egy 5,000mAh kapacitású akkumulátor található meg, mindössze 159g súllyal hatalmas, 34 órás (kb.) videolejátszásra képes.

Az IP65/68 víz- és porálló értékelés mellett a kijelző rendkívül strapabíró a Corning® Gorilla® Glass Victus®-nak köszönhetően, ami kiemelkedő biztonságot ad leejtés és karcolódások ellen.

Az Xperia 10 V elérhető ugyanazokban a színekben (levendula, zsályazöld, fehér és fekete), mint a Sony legújabb teljesen vezeték nélküli WF-C700N fülhallgatói (külön forgalmazott). Így színeiben is teljes mértékben összehangolható az okostelefon és a fejhallgató, mindemellett könnyedén el lehet merülni a zenében a fejhallgató zajszűrő képességével.

Elérhető az e-SIM támogatás, illetve beépített 6GB (RAM) és 128GB (ROM), valamint akár 1 TB-os microSDXC kártyával is kompatibilis, így nagy mennyiségű tartalom tárolását teszi lehetővé költséges felhő-előfizetési csomagok nélkül.

A könnyű használat érdekében az Xperia 10 V fel van szerelve "Side sense" funkcióval az alkalmazások gyors parancsikonjaihoz és a "21:9 Multi-Window Switch" funkcióval, amely a képernyőt két részre osztja, így a teljes 21:9-es kijelzőn egyszerre lehet böngészni a weben, és közben videót nézni.

Fenntarthatóság
A Sony csoport "Road to Zero" elnevezésű környezetvédelmi tervet dolgozott ki, amelynek célja, hogy 2050-re nullára csökkentse a környezetterhelést. Ennek elérése érdekében lépéseket tesz, miközben fokozatosan középtávú környezetvédelmi célokat határoz meg. E középtávú környezetvédelmi célok részeként 2025-re teljesen ki akarja küszöbölni a műanyag csomagolóanyagokat az újonnan tervezett kisméretű termékek esetében. Az Xperia 10 V műanyagmentes csomagolása a Sony egyedülálló, Original Blended Material anyagából, a bambuszból, cukornádrostból és a piacról begyűjtött újrahasznosított papírból készült eredeti kevert anyagból áll. A márka azon is dolgozik, hogy csökkentse a főegység belsejében felhasznált szűz műanyag mennyiségét. A főegység egyes belső és külső elemei pedig a SORPLAS™-t használják.

Kiegészítők
Stílusos tokkal rendelkezik, beépített állvánnyal az Xperia 10 V-hözXQZ-CBDC
Az Xperia 10 V-höz egy színben hozzáillő, opcionális tok tartozik, beépített állvánnyal, ami kényelmes, ha videókat néz a felhasználó az elülső sztereó hangszórókon. Ezt a vékony tokot úgy tervezték, hogy illeszkedjen az Xperia 10 V testének formájához, egyesítve a könnyű tartást és a funkcionalitást. Alapanyagként a Sony újrahasznosított SORPLAS™ anyagát is felhasználja.

Elérhetőség
Az Xperia 10 V levendula, zsályazöld, fehér és fekete színben lesz kapható június közepétől 449 euróért. *A megjelenési dátum, a készülék ára és az elérhető színek régiótól és szolgáltatótól függően eltérőek lesznek.

További részletek:
Xperia 10 V termékbejelentő videó: https://youtu.be/UOo9szWkl-o
Xperia 10 V bemutatkozó videó:https://youtu.be/Kuk6Cwg__G0
Xperia 10 V termékoldal: https://www.sony.hu/smartphones/products/pdx-235