A Panasonic bemutatja a FINAL FANTASY®XIV Online EDITION gaming hangszórórendszerét

A Panasonic bemutatta SC-GN01 hordható gaming hangszórórendszerének (WIGSS) FINAL FANTASY® XIV Online1 kiadását.

A SQUARE ENIX® Co. Ltd-vel2 közösen fejlesztett különleges kiadás egyedi csomagolást kapott és a FINAL FANTASY® XIV Online logó valamint a legendás meteoros logó is szerepel a termék külsején.

A játékosok imádni fogják a közvetlenül a FINAL FANTASY® XIV Online játékból vett hanghatásokat, amelyek a játék indításakor és az egyes hangmódok közötti váltáskor is hallhatók.

A Consumer Technology Association (CTA)® a „Fejhallgatók és személyes audio” illetve „Gaming” kategóriában is a Panasonic SC-GN01, SoundSlayer WIGSS (Wearable Immersive Gaming Speaker System) rendszernek ítélte a CES® 2022 innovációs díját. A SoundSlayer WIGSS „átgondolt, hordható kialakításával, innovatív hangtechnikájával és a körülölelő hangzásával” vívta ki az elismerést.

Egyedi hanghatások

A játékosok számára tervezett GN01 a FINAL FANTASY XIV® Online játékból vett különleges hanghatásokat szólaltat meg.

Egyedi hanghatás bekapcsolásnál - A FINAL FANTASY® XIV Online játékosait a GN01 bekapcsolásánál az eredeti FINAL FANTASY® XIV nyitódallam üdvözli.

Váltás a hangmódok között - A FINAL FANTASY® XIV Online egyedi páncélzatrendszeréből átemelt váltáshang szólal meg, amikor a játékos hangmódot vált.

„Az FFXIV játékosok rögtön beazonosítják majd a váltásnál megszokott effektet. A játékosok gyakran hallják ezt az effektet játék közben, ezért a hangmódok közötti váltások a játékhoz hasonló szituációt idéznek, ami, szerintem, nagyon hatásos az FFXIV-hez. Biztosra veszem, hogy a játékosok, annyira rákattannak majd erre, hogy ok nélkül is nyomni fogják a hangmódváltás gombját,” - jósolta Maszajosi Soken a SQUARE ENIX® hangrendezője és zeneszerzője.

A GN01 kiváló minőségű hangmezőt képez, amely tovább fokozza a játék hangzását és valósághűvé teszi a játék világába tett utazást. A GN01-et a SQUARE ENIX Co., Ltd. nagy hírű FINAL FANTASY® XIV Online MMORPG3 játékára optimalizálták, hogy páratlan hangélményt nyújtson Hydaelyn világában.

A GN01 a FINAL FANTASY® XIV Online hangtechnikai csapatával végzett közös munka eredményeként három, nagy szakértelemmel kifejlesztett gaming hangmódot kapott.

„Amikor játékhangokról beszélünk, az effektek nagyban függnek a játék tartalmától. A hangok segítenek teljes mértékben elmerülni a játék világában. A hangokkal előreronthatsz a győzelem felé. Kedvenc karaktereid is a hangjukkal bájolnak el. Felkerestük a Panasonicot, hogy gamerekként megosszuk velük a konkrét elképzeléseinket, és így a legtöbbet hozhassuk ki a játékhangok különböző elemeiből. Végül egy olyan termék született, amelybe a Panasonic minden fejlesztési tudását beleadta, hogy megfeleljenek az elvárásainknak. (A hangtechnikán túl is a gamereket szem előtt tartva figyelt minden részletre a Panasonic. Ennek alapján módosították például az USB-kábelt is, hogy teljes körű élményt biztosítsanak.) Azt kívánom, hogy minden gamernek legyen lehetősége arra, hogy átélje ezt a hangzást,” - avatott be a részletekbe Maszajosi Soken a SQUARE ENIX® hangrendezője és zeneszerzője.

„Az egyes hangmódoknál számos hangolást alkalmaztunk a játékos szemszögéből a különböző műfajokhoz és játékstílusokhoz. Az RPG-módot úgy állítottuk be, hogy még dinamikusabban lehessen belemerülni a 3D világba és a magával ragadó környezetbe. FPS-módban pedig a 360 fokban érkező hangokat akartuk pontosan visszaadni, mindenféle felesleges túlzás nélkül. Úgy gondoljuk, hogy az egyes játéktípusokhoz fejlesztett hangmódokkal mindenki még különlegesebb térhangzást és játékélményt élvezhet,” - fejtette ki Go Kinuja a SQUARE ENIX® hangmérnöke.

Három gaming hangmód

Nagyszerű hangzás a különböző játékstílusokhoz

Az GN01 három különböző játékhangmódot kínál:

  • Szerepjáték (RPG) mód
  • First-Person Shooter (FPS) mód
  • Beszédhang mód

Szerepjáték hangmód (RPG)4 - ideális a szerepjátékokhoz, a FINAL FANTASY® XIV Online-hoz optimalizált hangmód. Ezzel a hangmóddal a játékosok valósághűen élhetik át az izgalmakat, hogy úgy érezzék, a játék virtuális világába csöppentek.

First-Person Shooter hangmód (FPS)5 - pontos hangirányokat ad, amelyekkel a játékosok a finomabb neszeket, például a lépteket is meghallják, hogy előnyt élvezhessenek a belső és külső nézetű6 lövöldözős játékoknál.

Beszédhang mód - kiemeli az emberi beszédhangot, hogy a játékos még jobban elmerülhessen a játékélményben. Ezt a hangmódot a kalandjátékokhoz7 fejlesztették ki, ahol a párbeszédek fontos információkat tartalmazhatnak.

Az aktuális játék stílusának megfelelő hangmódra állítva a hangszóró gondoskodik róla, hogy a játékosnak mindig izgalmas és valósághű élményben legyen része.

A GN01-en egy zenei és egy mozi hangmód is beállítható, hogy a játékokon kívül más tartalmakat is valósághű hangzással lehessen élvezni.

Ráadásul, a GN01 zaj- és visszhangcsillapító kettős mikrofonjával kristálytisztán érthetően lehet csevegni a többi játékossal miközben a GN01 a játékhangokról is gondoskodik.

Gamereknek fejlesztett hangminőség

A legújabb hangtechnika magával ragadó hangzása

A GN01 hordható kialakítása 4-csatornás, teljes tartományú hangszórókat rejt, amelyek az eredeti True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) hangtechnikát szólaltatják meg. A Panasonic eredeti jelfeldolgozó technológiáinak ötvözésével hozta létre ezt a kiváló minőségű gaming hangszórót:

  • True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) - a 4 teljes tartományú hangszóró a nyakat körülölelve képez térhangzást. A hangszóróban található neodímium mágnesek kimagasló hangélményt szólaltatnak meg.
  • Nagy teljesítményű jelfeldolgozás - Eredeti hangfeldolgozó technológiánkkal a GN01 a kétcsatornás tartalmat képes négycsatornásra keverni, hogy élethű térhangzást hozzon létre a fül körül. Ez a technológia a többcsatornás tartalmakkal is kompatibilis, és képes azokat természetes térhangzással megszólaltatni.

A GN01 hangszórórendszer és az egyedi jelfeldolgozás még valósághűbb hangzást alkot. A játékost így az eddigieknél jobban körülölelik a hangok, hogy a léptek, lövések és egyéb fontos hanghatások helyét pontosan be tudja azonosítani a hangtéren belül.

Vezetékes átvitel a hangkésés csökkentésére

Kényelmes játékélmény, kevesebb hangkéséssel
A hangkésés megszüntetése érdekében a rendszer USB-kábeles csatlakozást alkalmaz, így a lehető legkiválóbb élmény biztosítható. Számos játékkonzol kompatibilis egy darab USB-kábeles8 csatlakozással, hogy a különböző játékoknál ne kelljen a késés miatt aggódni.

Ergonomikus formatervezés a kényelmes használatért

Magával ragadó hangzás hordható kialakítással
A GN01-et vállon hordható formával tervezték, optimális hangszóró-elhelyezést és jelfeldolgozást alakítottak ki hozzá, hogy telt és erőteljes hangzást tudjon megszólaltatni. A vállon hordható kialakítás lehetővé teszi, hogy hosszabb játékmeneteknél se váljon kényelmetlenné a viselete, ami például a füleket szorító fejhallgatónál kialakulhat.

A GN01 eredeti formáját a Panasonic az emberi testet elemezve alakította ki, hogy hosszabb játéknál is biztosítsa a kényelmet.

SC-GN01 főbb funkcióinak áttekintése

Kiváló hangzás, kényelmes kialakítás

  • Három, játékfajtákra szabott hangmód
  • True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) 4-csatornás, teljes tartományú hangszórókkal
  • Eredeti jelfeldolgozás (felkeverés/lekeverés 4 csatornára)
  • Nagy teljesítményű, kétmikrofonos zaj- és visszhangcsillapítás a csevegésekhez
  • Ergonomikus formatervezés a kényelmes használatért hosszabb használatnál is

Megjegyzés: A funkciók, a funkciók neve és a specifikáció előzetes értesítés nélkül változhat

Miért érdemes hordható gaming hangszórórendszert használni?

Növeli a játékélményt
A gamerek gyakran használnak fejhallgatót a játékokhoz, ami azonban hosszabb használatnál kényelmetlen lehet. A GN01 lehetővé teszi a gamereknek, hogy kényelmetlen fejhallgató nélkül is ugyanúgy elmerülhessenek a játék élményében.

További információkért, kérünk, látogasson el a www.panasonic.com/gaming honlapra.

SC-GN01 hordható gaming hangszórórendszer 2022 februártól lesz kapható.

A funkciók, a funkciók neve és a specifikáció előzetes értesítés nélkül változhat.

Műszaki adatok

Kényelmes gaming hangszóró kiváló térhangzással

Típusszám 

SC-GN01E-FF

Kimeneti teljesítmény (RMS):

4 W (1 kHz, T.H.D.10,0%, 6 Ω, 20 kHz LPF)

Hangszórórendszer

Hangszóróegység

Hangszórórendszer

Impedancia

6 Ω

Hangmódok

GAME (RPG/ FPS/ beszédhang), MUSIC, CINEMA, STEREO

Mikrofonegységek

MEMS-típus 2 db

USB-csatlakozó

USB Type A

AUX

Audio kimenet/bemenet

3,5 mm-es mini jack, CTIA-megfelelőség

Kompatibilis eszközök

Csatlakozás USB-kábellel

Kompatibilis eszközök

Csatlakozás audio kábellel

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X,

Nintendo Switch (asztali/ kézi üzemmód)

PC kompatibilis operációs rendszer

Windows

Tápellátás (USB-kábel)

DC 5 V 900 mA

Energiafogyasztás

kb. 4.5 W

Mellékelt tartozékok

kb. 1,5 m audio kábel

Méretek (szélesség x magasság x vastagság)

kb. 240 x 46 x 209 mm

Súly

Kb. 244 g

*kábel és USB-csatlakozó nincsen mellékelve

 

Megjegyzés a védjegyekről
A FINAL FANTASY XIV ©2021 Square Enix Co., Ltd. FINAL FANTASY és SQUARE ENIX a Square Enix Holdings Co., Ltd bejegyzett védjegyei.

 

1 A Square Enix® Co., Ltd. által fejlesztett és a kritikusok által is méltatott MMORPG FINAL FANTASY® XIV Online játékban a játékosok a világ bármely pontján található barátaikkal együtt egy nagy ívű, mindig újabb meglepetéseket tartogató kalandban vesznek részt, amelyben átélhetik a FINAL FANTASY® sorozat hamisítatlan élményeit. További információért és ingyenes próbaverzióért látogasson el ide: https://sqex.to/FFXIVFreeTrial
2 A Square Enix Ltd. a Square Enix vállalatcsoport részeként SQUARE ENIX®, EIDOS® és TAITO® szórakoztatóipari tartalmakat fejleszt, ad ki, forgalmaz és licencel Európában és további PAL térségekben. A Square Enix Ltd. vezető fejlesztőstúdiókból álló hálózatot is működtet, amelynek tagja például a Crystal Dynamics® és az Eidos Montréal. A Square Enix vállalatcsoport értékes szellemitulajdon-portfoliójába tartozik: a világszerte több mint 163 millió példányban eladott FINAL FANTASY®, a világszerte több mint 83 millió példányban eladott DRAGON QUEST®, a világszerte több mint 84 millió példányban eladott TOMB RAIDER® és a legendás SPACE INVADERS®. A londoni székhelyű Square Enix Ltd. teljes mértékben a Square Enix Holdings Co., Ltd. tulajdonában álló leányvállalat.
3  Massive multiplayer online role-playing game: olyan történetalapú videojáték, amelyben a virtuális játékvilág karakterének bőrébe bújó játékos nagy számú további játékossal lép kapcsolatba a játék során.
4 Szerepjáték (RPG): videojáték-műfaj, amelyben a játékosok képzeletbeli karakterek szerepét játsszák el a kaland során.
5 First-Person Shooter (FPS): olyan videojáték, amelyben a játékos a karakter szemszögéből látja a pályát. Látható a játékos fegyvere, de maga a játékos alakja nem.
6 olyan videojáték, amelyben a játékos távolabbi szemszögből, általában a karakter mögött és felett elhelyezkedő kameraállásból látja a pályát.
7 ezt a videojáték-műfajt a nyomozás, a felfedezés, a rejtvénymegoldás és a játékkarakterekkel való interakció jellemzi. A központban a reflexeket próbára tevő kihívások helyett a történet áll.
8 Csatlakoztatás előtt ellenőrizze a kompatibilis eszközök használati útmutatóját.