Új funkcióval védi vásárlóit az eMAG a webáruházban és a mobilappjában is

Több lépcsős hitelesítés révén válik biztonságosabbá a vásárlás a www.emag.hu online áruház webes felületén, illetve az eMAG androidos és iOS-es mobilalkalmazásban. Az új biztonsági funkció aktiválása után ha esetleg illetéktelen kezekbe is jut az eMAG-fiókhoz való jelszó, belépni vagy rendelést feladni akkor sem tud az ismeretlen fél, ehhez ugyanis  a vásárló mobilszámára SMS-ben kiküldött, egyszer használatos kódszámot is meg kell adni.

Fontos új biztonsági funkció bevezetésével teszi biztonságosabbá az eMAG.hu online áruházat, illetve az eMAG Marketplace piacteret használók fiókjait az eMAG-Extreme Digital. 2022. április 4-étől a több lépcsős (más néven kétfaktoros) hitelesítés is elérhetővé vált mind a www.emag.hu webes felületén, mind pedig az eMAG mobiappjában. Az adathalászok elleni védelmet kínáló funkció használatához az Androidra és iOS-re elérhető appokat frissíteni szükséges, a webes felületen viszont automatikusan megjelenik.

Mi az a több lépcsős hitelesítés?
Egy olyan extra védelmi vonal, amely az eMAG.hu-n regisztrált felhasználói fiókokat védi a belépéshez szükséges e-mail cím és jelszó párosának megadásán felül. A több lépcsős hitelesítést a www.emag.hu-n és a mobil appban egyaránt a felhasználói fiók ikonjára bökve, a weben a Biztonsági beállítások, az appban pedig A fiók beállításai menüpont alatt lehet aktiválni, ha a fiók használója itt elmenti a mobiltelefonszámát.

A több lépcsős hitelesítés aktiválását követően a www.emag.hu-n, vagy a mobil alkalmazásokban való belépéskor az e-mail cím és a jelszó párosának megadása után a rendszer egy hatjegyű hitelesítő számkódot is bekér, amelyet a belépés nyomán küld ki SMS-ben a fiókban megadott mobilszámra.

Ugyanebben a menüben a felhasználók áttekinthetik azoknak az eszközöknek a listáját is, amelyekről bejelentkeztek eMAG-fiókjukba, és ha esetleg munkahelyen, másnak ajándékozott eszközök bejelentkezve maradtak volna, lehetőségük van a távolból kiléptetni akár mobil eszközről, akár PC-ről a bejelentkezve maradt fiókjukat, hogy ahhoz senki illetéktelen ne férhessen hozzá.

“Azt követően, hogy néhány hete csatlakoztunk az adathalász támadások visszaszorítását célzó hazai iparági együttműködéshez, a több lépcsős hitelesítés bevezetésével az eMAG-Extreme Digital jelentős mérföldkövet ért el ügyfeleinek védelmében. Bár a több faktoros hitelesítést egyre több hazai vállalkozásnál alkalmazzák, a magánfelhasználók körében kevésbé terjedt el ez a biztonsági funkció, de mi a céges és magán ügyfeleink számára egyaránt javasoljuk a használatát” - kommentálta az új funkció bevezetését Várkonyi Balázs, az eMAG-Extreme Digital ügyvezetője.