Teszteld a tudásod a Spektrummal és a Spektrum Kvízzel!

Akik szeretik tesztelni mennyit tudnak a világról, azok dörzsölhetik a tenyerüket vagy még inkább az ujjaikat, áprilisban ugyanis nem csak a Spektrum kvíz alkalmazáson keresztül, de a csatorna vadonatúj premierjében, a „Teszteld a tudásod” című sorozatban is próbára tehetik ismereteiket.

Április 2-án dupla epizódokkal indult az új szórakoztató széria, amely különféle tudományos kérdésekben teszi próbára a nézőket. Az alkotásban különböző szakértők - idegsejtkutatók, asztrofizikusok, asztronómusok, klímakutatók és természettudósok - kalauzolják végig a nézőket, akik meglepő tényekkel és gyors kvízekkel találkozhatnak olyan változatos területeken, mint például a világűr, az állatvilág vagy a Föld.

Az új premierrészekkel párhuzamosan fut a Spektrum Kvíz alkalmazás, amely számtalan témakörrel segíti a játékos tesztelést a technológia, tudomány, történelem és természet világából. Egy kvízsor 10 kérdésből áll, melyek megválaszolására 20 mp áll rendelkezésre. A helyes válaszok után pontokat lehet nyerni, és idővel szintet lehet lépni, sőt kitüntetéseket is lehet szerezni. A játékosok az eredményüket ranglistán követhetik nyomon, ahonnan bárkit kihívhatnak tudás párbajra, de akár a barátjukkal is mérkőzhetnek az elmebajnokságon.

A Spektrum Kvíz a közelmúltban sportkérdésekkel is bővült. Aki úgy véli, mindent tud a hazai és nemzetközi sportvilágból, azok számára is tartogat meglepetéseket az alkalmazás. A feketeöves sportos kvízmesterek a lehető legszerteágazóbb témakörökben bizonyíthatják jártasságukat, mivel a kérdések szinte minden sportágat, például a gyorskorcsolyát, az atlétikát, az úszást vagy az ökölvívást tesztelik.  A tesztelőnek 20 másodperc alatt fel kell tudni idézni olyan adatokat, hogy például ki volt az a világklasszis olasz labdarúgó, aki 1965-ben Budapesten, a magyar válogatott ellen debütált az Azzurriknál, vagy hogy Phil Taylor hányszor nyerte meg együttesen a PDC és BDO világbajnokságot.

Akik esetleg lemaradnának a „Teszteld a tudásod” televíziós epizódjairól, azok pótolhatják az izgalmakat a Spektrum Kvíz alkalmazásban, ahol nem csak az új premier kapcsán találhatók kérdések, hanem olyan korábbi műsorokkal kapcsolatosan is, mint a Tiltott Zónák, Mérnöki csodák, Kémfortélyok, Gyárlátogatás, Történelemformáló fotók, vagy Michael Palin Felejthetetlen utazások kapcsán.

A Spektrum alkalmazása ingyenesen letölthető a következő linkekre kattintva:
Google Play
App Store