Megnyitotta külsős alkalmazásfejlesztők előtt viselhető okoseszközeit a Huawei

Külsős fejlesztők előtt is megnyitotta viselhető okoseszközeinek alkalmazásfejlesztését a Huawei. A fejlesztői környezet így már arra is lehetőséget ad, hogy az applikációkat okostelefonok mellett a Huawei okosóráin használható funkciókkal is ellássák. Ehhez a vállalat előre gyártott, úgynevezett integrációs kit-eket készít, amivel a fejlesztők már nem csak kivetíthetik az órára a telefonos alkalmazást, hanem teljes értékű alkalmazást és bizonyos funkciókat is fejleszthetnek rá. Európában elsőként a Fitify fitneszalkalmazás felhasználói élvezhetik ennek előnyét: több és kényelmesebb funkciót érhetnek el okosórájukon.

A Huawei a Watch GT 2 Pro okosóra tavaly szeptemberi bemutatásával egyértelművé tette, nyitott arra, hogy hordozható okoseszközeinek alkalmazásfejlesztését is megnyissa a külsős fejlesztők előtt. Ennek érdekében – úgynevezett integrációs kit-ek fejlesztésével – együttműködik a fejlesztőkkel és márkákkal, hogy az alkalmazások helyet kaphassanak a vállalat egyre növekvő okoseszköz portfóliójában. A Huawei célja, hogy egyablakos, teljes spektrumú, operatív támogatást nyújtson az összes alkalmazás-tartalomszolgáltató számára, a teljes folyamatot lefedve az ötlettől, a fejlesztéstől és a terjesztéstől az üzemeltetésig és az adatelemzésig.

  • A Fitify öt, a Huawei Mobile Services által kifejlesztett, úgynevezett integrációs kit-et használ.
  • Az Account Kit egyszerű, biztonságos és gyors bejelentkezést, engedélyeztetést biztosít a fejlesztőknek.
  • A Push Kit a felhő és az eszköz közötti csatorna, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy valós időben üzeneteket küldhessenek az alkalmazáson belül a felhasználóknak.
  • Az In-App-Purchases Kit megkönnyíti a vásárlását és leegyszerűsíti a fizetést.
  • Az Analytics Kit az előre beállított elemzési modellekkel segít a fejlesztőknek, hogy jobban megismerhessék felhasználókat, az általuk használt eszközöket és fogyasztott tartalmaikat.
  • A Wear Engine pedig megkönnyíti az alkalmazás funkcióinak és szolgáltatásainak megosztását a telefonok és a hordható okoseszközök között

900 gyakorlat, 200 millió edzés
A Fitify a fizioterápiás és sporttudományi ismereteket egyesíti a mesterséges intelligenciával és a számítástechnikával, ezáltal az alkalmazással a felhasználók teljesen személyre szabhatják az edzéseiket. Több mint 900 gyakorlatával és 200 millió edzésmódjával az Fitify az AppGallery legnagyobb fitneszadatbázisa, mely 170 országban, 18 nyelven (köztük magyarul is), több mint 10 millió felhasználó számára érhető el. A vállalat becslései szerint az app felhasználói tavaly 26 milliárd kalóriát égettek el.