Indul a SimpleBusiness

2021. január 1-jétől minden online kasszát használó kereskedőnek és szolgáltatónak biztosítania kell1 vásárlói számára az elektronikus fizetés lehetőségét Magyarországon. Az új követelmény miatt közel 60 ezer vállalkozásnak kell választania, az elérhető elektronikus fizetési megoldások közül. Az OTP Mobil legújabb vállalati terméke, a SimpleBusiness applikáció úgy könnyítheti meg a vállalkozók életét, hogy a vásárlóknak többféle fizetési lehetőséget is kínál.

Egyre többen használják az elektronikus fizetési lehetőségeket - a Magyar Nemzeti Bank 2020 áprilisában kiadott FinTech és Digitalizációs Jelentése2 szerint jelenleg a kártyás fizetési mód jelenti a fő húzóerőt az elektronikus fizetéseknél évi 20-25 százalékos forgalombővüléssel, amihez több korábbi intézkedés is hozzájárult. Emellett az Országgyűlés nemrég elfogadott törvénymódosításának értelmében jövőre már minden online kasszát használó kereskedő és szolgáltató köteles biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét vásárlói számára.

Az OTP Mobil az online kereskedők után a kis- és közepes vállalkozások szélesebb köre számára is egyszerű megoldást nyújt új vállalati termékével, a SimpleBusiness alkalmazással. Sőt, a társaság Magyarországon elsők között kínál a bankkártyás fizetés mellett azonnali fizetési lehetőséget egyetlen applikációval, bankfüggetlenül, költséghatékony és praktikus fejlesztéssel.

„Büszkék vagyunk rá, hogy újabb termékkel bővült a Simple ökoszisztéma, amelynek köszönhetően kiléphetünk a megszokott online kereskedelmi partner szerepéből, és egy szélesebb, vállalkozói réteget is tudunk támogatni a készpénzmentes fizetési lehetőségek biztosításával. Az új fejlesztés egy mobilapplikáció formájában kínál többféle elektronikus fizetési megoldást a kereskedőknek, a bankkártyás, illetve az azonnali fizetés lehetőségei által. A SimpleBusiness egyszerű és költséghatékony alternatíva lehet a kereskedők és szolgáltatók számára, akik így időben felkészülhetnek a januártól hatályos előírásra, miközben versenyképesek tudnak maradni. Ráadásul szeptember végéig kedvezményes csatlakozást is biztosítunk.” – mondta el Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezetője.

A tranzakciók biztonságát az OTP Bank informatikai háttere biztosítja.

Az új alkalmazás mellett a vállalkozások POS-terminál igénylésével szintén lehetővé tehetik az elektronikus fizetést vásárlóik számára. Sőt, a 2020. október 31-ig, szerződéskötéssel lezárt igénylések után az OTP Bank kedvezményt is ad 2021. április 30-ig a kártyaelfogadási jutalékból.3

1 A 2020. évi LXXVI törvény, 38. §-a alapján
2 https://www.mnb.hu/letoltes/fintech-es-digitalizacios-jelente-s-final.pdf (26. o.)
3 A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A kedvezmény részletes feltételeiről az ismert csatornákon keresztül tájékozódhatnak. Az OTP Bank fenntartja annak jogát, hogy a közleményben szereplő termékek kondícióit módosítsa.