Bemutatkozik a SmartThings Find szolgáltatás

A Samsung bemutatta legújabb SmartThings szolgáltatását1, amelynek segítségével a felhasználók gyorsan megtalálhatják Galaxy eszközeiket2. A SmartThings Find világszerte elérhető lesz az Android 8, vagy ennél újabb operációs rendszert futtató készülékeken, több mint 6 millió felhasználó3 pedig már a megjelenés előtt kipróbálhatta a rendszert. Az új funkció a Bluetooth Low Energy (BLE)4 és az ultra szélessávú (UWB)5 technológiáknak köszönhetően képes megtalálni a Galaxy okostelefonokat, tableteket, okosórákat és fülhallgatókat.

„A BLE és UWB technológiák legújabb fejlesztéseire épülő SmartThings Find megkönnyíti a felhasználók életét, hiszen nem szükséges aggódniuk az elkeveredett Galaxy készülékeik miatt – mondta el Jaeyeaon Jung, a Samsung mobilkommunikációs üzletágához tartozó SmartThings csapat vezetője. – A térképek és a készülékhez irányító jelzések megjelenítéséhez alkalmazott AR6 technológiának köszönhetően a SmartThings Find egyszerű vizuális megoldás, amellyel könnyen megtalálhatók az elhagyott eszközök. Az új szolgáltatás csak egy az UWB technológia által biztosított innovatív lehetőségek közül, amelyeket a Samsung elhoz a felhasználók számára.”

Azonnal megtalálható eszközök
A gyors regisztráció befejezése után a SmartThings felhasználói könnyedén megtalálhatják Galaxy készülékeiket – az okostelefonoktól, a táblagépektől és az okosóráktól kezdve egészen a fülhallgatókig. A kanapé mögé ejtett Galaxy Note20 Ultra telefonok, az elkeveredett Galaxy Buds Live fülhallgatók, vagy a túlzottan biztonságos helyre elpakolt Galaxy Watch3 órák is megtalálhatók a könnyen használható SmartThings Find szolgáltatással, így egyre több Galaxy eszköz maradhat biztonságban.

Az offline még nem jelenti azt, hogy eltűnt
A SmartThings Find szolgáltatással a hiányzó eszközök akkor is megkereshetők, ha offline állapotban vannak7. A SmartThings felhasználók saját Galaxy okostelefonjukkal vagy táblagépükkel segíthetnek biztonságosan megtalálni mások elveszett eszközeit. Miután egy eszköz 30 percig offline állapotban volt, BLE jelet generál, amelyet a közelben lévő okostelefonok és tabletek bármelyike képes fogadni. Az elveszettként bejelentett készülékek megjelennek a SmartThings Find szolgáltatásban, így a közeli Galaxy okoseszközök, amelyeknél engedélyezték a csatlakozást, jelentik a SmartThings szervernek az eltűnt készülék helyzetét, ez pedig értesítést küld a tulajdonosnak. A SmartThings Find felhasználói adatait titkosított és védett formában dolgozza fel a szerver, így biztosítva, hogy az eszköz helyét a tulajdonosán kívül senki ne ismerhesse meg.

Sosem volt még ennyire egyszerű megtalálni a Galaxy készülékeket
A beépített térképes navigációnak és a hangjelzés funkciónak köszönhetően szinte gyerekjáték megtalálni az elveszett eszközöket. Okostelefonon vagy tableten a SmartThings Find alkalmazás megnyitása után az applikációban kiválasztható az elveszett eszköz. A keresett okostelefon pontos helye ezután megjelenik a térképen. Ahogy a felhasználók az eltűnt eszköz közelébe érnek, kiválaszthatják a hangjelzés funkciót, vagy a kiterjesztett valóság alapú Közeli Keresés lehetőséget6. Ez színes grafikával segíti a keresést, amely annál erősebben jelenik meg, minél közelebb van az elveszett eszköz.

Elérhetőség
A SmartThings alkalmazás legújabb frissítése október 30-tól már Magyarországon is elérhető, az Android 8, vagy annál újabb operációs rendszert használó Galaxy okostelefonon és tableten1. A SmartThings Find a frissítés után az alkalmazáson belül, a nyitóoldal alján található ikonra kattintva érhető el.

A SmartThings alkalmazásról és a SmartThings Find szolgáltatásról további információ a https://www.samsung.com/hu/apps/smartthings/ weboldalon érhető el.

1 Az elérhetőség országtól és szolgáltatótól függően változhat.
2 Elérhető az Android 8 vagy annál újabb operációs rendszerrel rendelkező Galaxy okostelefonokon és tableteken, a Tizen 5.5 vagy annál újabb operációs rendszerrel rendelkező okosórákon vagy a Galaxy Buds+ és Galaxy Buds Live fülhallgatókon.
3 A 2020. október 16-ig regisztrált felhasználók száma meghaladta az 5,5 milliót a korai elérést biztosító országokban; Dél-Korea, USA és Egyesült Királyság.
4 A BLE funkciók elérhetők az Android 8 vagy annál újabb operációs rendszerrel rendelkező Galaxy okostelefonokon és tableteken, a Tizen 5.5 vagy annál újabb operációs rendszerrel rendelkező okosórákon vagy a Galaxy Buds+ és Galaxy Buds Live fülhallgatókon.
5 Az UWB funkciók elérhetők a Galaxy Note20 Ultra és a Galaxy Z Fold2 készülékeken.
6 Kizárólag az UWB támogatással rendelkező eszközökön érhető el.
7 Egy eszköz akkor van „offline” állapotban, ha nem csatlakozik mobilhálózathoz, illetve, a viselhető okoseszközök esetében, Galaxy okostelefonhoz.