AR lencsék a Viberen

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs alkalmazása a következő hónapokban új AR (kiterjesztett valóság) lencse funkciót kap a Snap Inc. vállalattal kötött együttműködés eredményeként. A Viber integrálja az AR lencse funkciót a Snap olyan fejlesztéseit használva, mint például a Camera Kit, a Creative Kit és a Bitmoji, így elérhetővé válik a Snapchat megosztás, valamint a testre szabható Bitmoji avatár lehetőség is.

A Snap Viber lencséivel elérhetővé válnak az AR videóüzenetek és fényképek a Viber felhasználók számára először. Az új funkció 30 lencsével indul, köztük állatmaszkok, az alkalmazás saját karakterei, víz alatti lencse, macskás interakciók és még sok más mókás lehetőség bővítheti a mindennapi kommunikációt. A Viber tervei szerint az év végéig 300 további lencsével növeli majd kínálatát, és az alkalmazás partnereinek lehetősége lesz saját exkluzív lencsék létrehozására is. A WWF, az FC Barcelona és az Egészségügyi Világszervezet az elsők között mutatja be saját lencséit, valamint a továbbiakban a Viber üzleti partnerei saját, személyre szabott lencséket is készíthetnek.

A Viber Lencsék tökéletes kiegészítői az alkalmazás népszerű matricáinak, amik még kifejezőbb vizuális élményt biztosítanak, ha barátainkkal, családunkkal csevegünk. A Snap Camera Kit, Bitmoji és Creative Kit pedig további lehetőségeket nyújt arra, hogy a kommunikáció még szórakoztatóbb és élvezetesebb legyen.

A Viber új funkciói a következők lesznek:

  • Azonnali AR (kiterjesztett valóság): Vetíts képeket a környezetedre és használd ki az AR effektusokat!
  • Látványos filterek: Adj kreatív filtereket képeidhez, videóidhoz!
  • Kifejező maszkok: Válassz a különböző maszkok közül, amelyek pontosan követik az arcod mozgását!
  • Szépészeti funkciók: Emeld ki képeidet olyan valósághű hatásokkal, mint a rúzs, a pirosító és a különböző hajszínek!
  • Testreszabott Bitmoji: Használd személyre szabott Bitmoji karaktereidet fényképeken és videókban is!

„A Snap és a Rakuten Viber együttműködése mindkét vállalatnak gyümölcsöző, hiszen AR technológiánkat olyan régiókban is bemutathatjuk, ahol a Viber már népszerű a felhasználók körében, így a kommunikációs élményt még tovább tudjuk fokozni az új funkciókkal" - mondta el Elliot Solomon, a Snap Inc. kameraplatform-partnerségekért felelős igazgatója.

„Izgatottan várjuk, hogy felhasználóink elkezdjék használni a Snap kamerát" - nyilatkozta Djamel Agaoua, a Rakuten Viber vezérigazgatója. "Szeretnénk inspirálni mindenkit, hogy legyenek kreatívak és használják az AR nyújtotta lehetőségeket, hiszen így még nagyobb élmény lehet a kapcsolattartás. A Viber több, mint egy üzenetküldő alkalmazás: egy olyan csatorna, amely összeköti egymással az embereket és lehetőséget ad, hogy számtalan módon fejezzük ki magunkat a hétköznapi kommunikációban is."

Az alkalmazás iOS verziója ezekkel az új funkciókkal, valamint az Android béta verziója angol nyelven június 30-tól lesz elérhető a következő országokban: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Dánia, Anglia, Finnország, Franciaország, Németország, Grönland, Izland, Írország, Izrael, Olaszország, Japán, Liechtenstein, Luxemburg, Maldív-szigetek, Hollandia, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Svájc és USA. A Viber augusztus végéig fokozatosan terjeszti ki a funkciókat az alkalmazás összes régiójára, köztük Magyarországra is, illetve az összes Android-felhasználóra a következő hónapokban.