500 millió dolláros befektetést kapott a Revolut

A mai napon a Revolut, egy több mint 10 millió felhasználóval rendelkező globális pénzügyi platform, sikeresen zárta újabb tőkebevonási körének negyedik fázisát, és további 500 millió dolláros finanszírozáshoz jutott hozzá. A mostani befektetéssel együtt összesen 836 millió dollárt invesztáltak a cégbe annak megalapítása óta.

A negyedik befektetési fázist (más néven D befektetési kört) egy amerikai székhelyű befektető cég, a TCV vezette, egy sor további korábbi befektető részvételével. Ezzel a legutóbbi befektetési fázissal a Revolut értéke eléri az 5,5 milliárd dollárt, amellyel a cég a világ legértékesebb fintech vállalatának számít.

A tőkeinjekcióhoz a biztos hátteret az szolgáltatta, hogy a Revolut szolgáltatásai iránt jelentős igény mutatkozik, felhasználói pedig elkötelezettek irántuk. Ennek köszönhetőően a cég a tavalyi év során erős pénzügyi teljesítményt nyújtott: 2019-ben 169%-kal növelte felhasználóinak számát, a napi aktív felhasználóinak száma pedig 380%-kal nőtt, míg 2018-ban a pénzügyi bevételei 354%-kal bővültek.

A mostani tőkeinjekciót a vásárlói élmény javítására,  és a meglévő piacain elérhető kiskereskedelmi és üzleti ajánlatok  megerősítésére használja majd a Revolut. A legnagyobb hangsúly ezen belül is a termékfejlesztésen lesz, amely a meglévő számlák mindennai használatának növelését célozza. A jövőbeli célok között szerepel a kiskereskedelmi és üzleti partnerek számára biztosított hitelszolgáltatások bevezetése, a magas kamatozású megtakarítási számlák kiterjesztése az Egyesült Királyság határain túlra, az ügyfélszolgálat fejlesztése, valamint banki szolgáltatások bevezetése Európa-szerte.

Ezenkívül a Revolut tovább fejleszti majd havidíjas Premium és Metal számláit, amelyek sikeres bevételi forrásai a társaságnak: ezek tavaly összesen 154%-os növekedést produkáltak. A Revolut Premium és Metal számlái egy sor kedvezményt biztosítanak a felhasználóknak, például korlátlan összegű valutaváltást, repülőtéri VIP-várók használat, jutalékmentes tőzsdei kereskedést, valamint utazási biztosítást.

A Revolut több piacon is folytatja munkavállalói számának bővítését. A cég jelenleg több mint kétezer embert foglalkoztat, a tavalyi év során pedig több tapasztalt iparági szakembert is leigazolt annak érdekében, hogy  hatékonyabbá tegye működését. Tavaly a Standard Life Aberdeen korábbi társvezérigazgatója, Martin Gilbert lett a Revolut igazgatósági elnöke, míg Caroline Brittont, a Deloitte korábbi könyvvizsgáló partnerét, és Bruce Wallace-t, a Silicon Valley Bank korábbi ügyvezető igazgatóját az igazgatótanács külső igazgatósági tagjaivá választották.

Nik Storonsky, a Revolut alapítója és vezérigazgatója a tőkeinjekció kapcsán az alábbiakat nyilatkozta: „A legfőbb célunk az, hogy egy globális pénzügyi platformot építsünk fel – egy applikációt, amellyel az ügyfeleink a napi pénzügyeiket teljeskörűen intézhetik. Ez a befektetés bizonyítja, hogy a befektetők bíznak az üzleti modellünkben. A továbbiakban arra koncentrálunk, hogy Európa-szerte megjelenjünk banki szolgáltatásainkkal, növeljük azoknak a felhasználóknak a számát, akik mindennapjaikban használják a Revolutot, és persze arra is, hogy nyereségessé váljunk. A TCV hosszú múltra tekint vissza abban, hogy olyan technológiai vállalkozásokat támogat, akik a globális színtéren alakítják át az egyes iparágakat, ezért nagyon örülünk ennek az összefogásnak.”

John Doran, a TCV partnere, a befektetés kapcsán elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy Nikkel, Vladdal és a teljes Revolut-csapattal együtt dolgozhatunk. A modern technológia és a vásárlói igények maradéktalan kiszolgálása iránti elkötelezettségével a Revolut igazán kimagasló felhasználói élményt nyújt, amely jóval túlszárnyalja azt, amelyre jelenleg a bankok képesek.  Alig várjuk, hogy támogathassuk a csapatot azon az úton, mely során a Revolut az egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatóvá válik a világon!”