Csukott szemmel mozizik a romantikus könyv szerzője

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS. Nem kell hozzá más, csak egy könnyed, laza olvasmány, vagy épp egy hátborzongató krimi, kinek mire van igénye. A Publio Kiadó kínálatából a Szerelem, Santa Barbara című könyv a romantikus regények sorát erősíti, amit Paál Viktória írt.

Egyre többen biztatnak arra, hogy legalább nyaralás alatt tegyük le a telefont és a billentyűnyomkodás helyett vegyünk a kézbe egy jó könyvet. Paál Viktória nem csak írni szeret, de ő maga is imádja olvasni a romantikus könyvetek.

„Képes vagyok egy hétvége alatt 3-4 könyvet elolvasni, ha van egy kis szabadidőm. Rengeteg könyvem van otthon és ennek a nagy része valahogy a szerelemről szól” – árulta el az elsőkönyves szerző.

Vajon egy véletlen találkozás megmelengeti a nő szívét?
A Szerelem, Santa Barbara című könyv főhőse Sarah Ronson, akinek az élete látszólag tökéletes. Fiatal kora ellenére hamar megtalálta számításait a parti bisztróban, amit gyerekkori barátnőjével, Oliviával üzemeltet. A családja és barátai körében éli munkával teli mindennapjait Santa Barbarában, egyedül a férfiak terén nem tud felmutatni maradandó sikereket. Egy tíz évvel ezelőtti családi nyaraláson a szívét odaadta Olivia bátyjának, Dominic-nak, és azóta keresi azt a férfit, aki iránt hasonló érzéseket tudna táplálni. Éppen ezért nagy reményeket támaszt az ismeretlen NFL-játékossal, Andrew-val szemben, akivel a véletlen összehozza a kaliforniai városban való tartózkodása alatt. Vajon a véletlen találkozás a szívtipró focistával megváltoztatja Sarah érzéseit és megmelengeti a szívét? Vagy a Dominic iránt érzett szerelme újabb akadályokat gördít a boldogsága elé?

Paál Viktória élete és első regénye között nincs semmilyen összefüggés. Egészen más módszerrel ír, nem a mindennapjaiból meríti az ihletet.

„Már egészen fiatalon megtapasztaltam, hogy vannak képek a fejemben. Így érdekesen hangzik ezért azt szoktam mondani, hogy tudok csukott szemmel mozizni. Ahogy idősödtem egyre több ilyen történetfoszlányom lett, sőt kezdtem végig vinni egy-egy szálat. Aztán 2017 őszén az első szavakat papírra vetettem, ekkor kezdett íródni a Szerelem, Santa Barbara” – mondta a szerző.

Kikapcsolódás és lazítás, ezt adhatja egy könyv
Több évet kellett várni, hogy kész legyen a regény, de ennek összetett okai vannak. „A pandémia alatt úgy döntöttem, hogy szeretnék valamit kezdeni a fejemben lévő sok történettel. Azt gondolom, hogy az én regényem pont az a könnyed nyári olvasmány, amira sok ember vágyik. Kikapcsolódást, lazítást nyújt és olyakor pont ennyit várunk egy jó könyvtől. Mikor megkérdezik, hogy miről írtam, először szabadkozni szoktam, hogy „áh, csak egy romantikus regény”, de ezeknek is ott van a helye a könyvespolcon, na meg a strandtáskában is” – teszi hozzá mosolyogva Paál Viktória, akinek életében hamarosan nagy változás történik.

„Édesanya leszek és már most azon gondolkozok, hogy a gyerek mellett mennyire lesz időm és ihletem írni. Úgy érzem, hogy nagyon, mert a fejemben már most sok új történet van, csak ki kéne találnom, hogy melyik szállal akarok komolyabban foglalkozni, amiből egy új könyv is születhetne. A Publio Kiadó gondozásában megjelent Szerelem, Santa Barbara két család barátságáról szól és a jelenben játszódik, de szívesen visszaugrok az időben, egészen az 1700-as évekbe. Nem kizárt, hogy az új regényem már ott fog játszódni – árulta el a szerző.