Sims 3

A Sims 2-ből már jól ismert titkos kód ma már nem nagyon titkos, így átkerült a Sims 3-ba is, egy apró változtatással: lemaradt a "boolprop" kezdés.

Szóval a kód maga így szól:     testingcheatsenabled true    (ha ki akarod kapcsolni, true helyett false)

Sajnos, vagy szerencsére, -mindenki döntse el maga- ebben a generációban már sokkal kevesebb lehetőségünk van ezzel a kóddal és annak titkos menüivel, mint a Sims 2-ben volt, de a leghasznosabb opciók megmaradtak, és ráadásul még le is fordították őket magyarra!

A kód használata:

Lépj be a kódablakba (Ctrl+Shift+C billentyűkombináció), és üsd be a fent említett kódot! Ekkor láthatólag semmi sem történik, de ha nem kapsz hibaüzenetet, akkor biztosan jól írtad be.

A kód hatása akkor érzékelhető, ha a shift billentyűt lenyomva kattintasz a simmel. Mint említettem, kevesebb lett a lehgetőség, ezért nem mindegy, mire kattintasz, nem fogod mindenhol látni az eredményt. Még nem fedeztem fel minden használható helyet, de leírom, amire eddig rájöttem.

Ha egy idegen (nem a háztartásban élő) simre kattintasz shifttel, hozzáadhatod a háztartáshoz, illetve életszakaszt válthatsz (a szülinapjára ugrik, és automatikusan a következő életszakaszba lép a sim).

Ha egy a háztartásban élő simre kattintasz, szintén megjelenik az életszakasz-váltás. Ha pedig magára az aktív simre kattintasz, emellett megjelenik a jellemvonások megváltoztatása opció, ami nagyon hasznos, ha simed nem a legjobb személyiségjegyekkel rendelkezik.

Ha a földre kattintasz, egyetlen opció jelenik meg: Teleportáljon ide. Ha ezt kiválasztod, a simed egy villanással otterem az adott helyszínen, bármilyen messze is legyen az eredeti tartózkodási helyétől.

Ha a postaládára kattintasz, sok opciót találsz:

  • Mindenki boldog: a háztartásban élő összes sim összes szükséglete maximumra ugrik.
  • Barátok szerzése: az aktív simed barátokat szerez
  • Mindenkit ismerek: Az aktív sim a városban élő összes simet ismerni fogja
  • Soron kívüli NJK (Nem Játszható Karakter): ezen belül kiválaszthatod az összes a játékban szereplő ilyen karaktert a kaszástól kezdve a postáson át egészen a betörőig! Válaszd ki, és nemsokára megjelenik a telkeden!
  • Hivatás megadása: Kiválaszthatod az aktív sim munkájának területét, és annak szintjét, ágazatát.
  • Szükségletek statikussá tétele: A simjeid szükségletei soha többé nem csökkennek le.
  • Soron kívüli látogató: Megjelenik a telkeden egy látogató, és becsenget. Mindentől független, véletlenszerűen dől el, ki látogat meg.