Vezeték nélküli közhálózattá alakítja a közvilágítást a Vantage Towers és a Signify

A Vodafone-ból a tavalyi évben jogutódlással kivált Vantage Towers, amely azóta Európa egyik vezető toronyvállalataként működik és a Signify, a világ vezető világítástechnikai cége, a Vantage Towers minden piacára – összesen 8 országra – kiterjedő együttműködési megállapodást írt alá. A Vantage Towers infrastrukturális szolgáltatásainak és a Signify BrightSites – okospóznákat, digitális csomópontokat és egymással kommunikáló Interact IoT világítási rendszert és szoftvert magába foglaló – portfoliójának keresztezésével a két vállalat a közvilágítási szolgáltatást vezeték nélküli közhálózattá alakítja.

A Signify úttörő a világítástechnikai iparág digitális alkalmazásokra és LED-es megoldásokra való átterelésében. A vállalat egyik legújabb innovációja a kültéri világítást reformálja meg, hogy az lehetővé tegye okos városi alkalmazások működését, mint például a felügyeleti, forgalomirányítási vagy az időjárást és a környezetszennyezést figyelő rendszerek alkalmazását, valamint elektromos járművek töltését. Ugyanez a platform lehetővé teszi olyan adathalmazokat sűrítő megoldások használatát, mint a kis cellák, fix vezeték nélküli internethozzáférés (FWA), Wi-Fi hotspotok, valamint az IoT és campus hálózatok. A Vantage Towers-szel kötött együttműködés révén a Signify hozzáférést kap a Vantage Towers infrastrukturális szolgáltatásához, ezáltal gyorsan, költséghatékonyan és fenntartható módon tudja megvalósítani az előbb említett megoldásokat Európa-szerte.

A Signify és a Vantage Towers együttesen olyan kereskedelmi projekteket kívánnak megvalósítani, amelyek a száloptikás vezeték nélküli hálózat elvére épülnek, és nagyobb léptékben is kivitelezhetőek. Ez lehetővé teszi semleges host hálózatok kiépítését, amelyek kielégítik a sűrűn lakott városi és vidéki környezet egyre növekvő összekapcsolhatósági igényét. A tervek szerint Spanyolországban hamarosan megkezdődik a három hónapos kísérleti projekt és várhatóan minden olyan országban folytatódik, ahol a Vantage Towers jelen van, így többek között Magyarországon is.

Dr. Budai J. Gergő, a Vantage Towers Magyarország elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: 
“A jövő fenntartható városainak működéséhez elengedhetetlen a smart city megoldások alkalmazása. A Signify stratégiai partnereként örömmel veszünk részt olyan projektekben, amelyek kiegészítik infrastrukturális eszközeinket és bővítik azok felhasználási lehetőségeit. Most bejelentett együttműködésünk hatékonyan támogatja a digitális megoldások széles körű, különböző ágazatokat integráló alkalmazását, ezáltal pedig fontos lépést teszünk az okos város koncepciójának megvalósítása felé, közvetetten pedig hozzájárulunk ahhoz, hogy Magyarország Európa digitalizációs élvonalába tartozzon.”

Khalid Aziz, a Signify konnektivitási megoldásainak vezetője hozzátette:
„Nagy öröm számunkra, hogy a Vantage Towers-szel közösen dolgozhatunk azon, hogy felgyorsítsuk Európa digitális transzformációját. Innovatív világítástechnikai megoldásunk a Vantage Towers semleges host hálózati szakértelmével kiegészülve gyökeres változásokat hozhat az európai piacon. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a meglévő infrastruktúrát kihasználva, fenntartható módon támogassuk a digitális szakadék áthidalását és a biztonság növelését, és egy valóban összekapcsolt társadalmat hozzunk létre.”