A Red Hat Enterprise Linux elérhető az Oracle felhő infrastruktúrájában

A Red Hat, Inc., a nyílt forráskódú megoldások piacvezető szállítója és az Oracle bejelentette együttműködését, amelynek célja az operációs rendszerek szélesebb választékának biztosítása az Oracle felhő infrastruktúrájában (Oracle Cloud Infrastructure, OCI).  A stratégiai együttműködés első lépése, hogy a Red Hat Enterprise Linux támogatott operációs rendszerként futtatható az OCI-on, elősegítve ezzel azon szervezetek munkáját, amelyek OCI-ra és a Red Hat Enterprise Linuxra egyaránt támaszkodnak a digitális átalakulásuk és a kritikus fontosságú alkalmazásaik felhőbe történő migrációja során.

A Gartner előrejelzése ("Forecast: A Gartner "Public Cloud Services, Worldwide, 2020-2026, 4Q22 Update") szerint "a nyilvános felhőszolgáltatások várhatóan 18,5%-kal nőnek 2023-ban ", miközben " a felhő bevezetések üteme tovább növekszik, s ez ötéves távon 19,6%-os összetett éves növekedési ütemet eredményez". [1] Ez a növekedés jelzi, hogy ki kell szolgálni az ügyfelek igényét a széles körű választási lehetőségekre, mind a felhőszolgáltatók, mind az ott futtatott környezeteket támogató operációs rendszerek tekintetében.

A Fortune 500 vállalatok kilencven százaléka támaszkodik jelenleg a Red Hat és az Oracle megoldásaira. Sokan közülük Red Hat Enterprise Linux operációs rendszerre építkeznek, az OCI pedig nagy teljesítményű, üzletkritikus alkalmazások futtatására alkalmas felhőszolgáltatást kínál számukra digitális jövőjük építese során. Ezen szervezetek mostantól egységesíthetik működésüket az OCI-on futó Red Hat Enterprise Linux segítségével, amely biztosítja az adatközponttól az OCI elosztott felhőjéig terjedő egységes platform használatát.

Ezzel a stratégiai együttműködéssel az OCI rugalmas virtuális gépeinek hitelesített konfigurációi mostantól Red Hat Enterprise Linuxot futtathatnak, és az ügyfelek a már Red Hat Enterprise Linuxon futó meglévő alkalmazásaikat is nagyobb biztonsággal migrálhatják Red Hat Enterprise Linux on OCI-ra. Az OCI rugalmas virtuális szerverei akár egy processzoros léptékben is skálázhatóak az ár-teljesítmény optimalizálása és az erőforrás pazarlás elkerülése érdekében. Az ügyfelek egy kiterjesztett, átlátható, közös támogatási megállapodással mind a Red Hat, mind az Oracle támogatásához fordulhatnak az esetleges problémák megoldása érdekében.

A Red Hat Enterprise Linux alkotja a Red Hat hibrid felhő-technológiai portfóliójának gerincét, amely magában foglalja a Red Hat OpenShiftet, a Red Hat Ansible Automation Platformot és azon további techológiákat, amelyek támogatják a modern cloud-native környezetek kialakítását. Ezzel az együttműködéssel a Red Hat és az Oracle közös ügyfelei mostantól megteremthetik az alapot egy Red Hat Enterprise Linuxon futó, jövőbe mutató platform kialakításával, miközben megőrizhetik a meglévő IT-beruházások értékét.

Elérhetőség
A Red Hat Enterprise Linux már tanúsított az OCI rugalmas virtuális gépein, amelyek egytől 80 processzormagig skálázhatóak, processzoronként 1 GB memóriától indulva a processzortól függően akár 1024 GB memóriáig. A Red Hat Enterprise Linux kezdetben az OCI legújabb, AMD, Intel és Arm processzorokat használó virtuális géptípusain támogatott.

1 Gartner. “Forecast: Public Cloud Services, Worldwide, 2020-2026, 4Q22 Update” December 20, 2022, Colleen Graham, Amarendra, Arunasree Cheparthi, Shailendra Upadhyay