Lumix G9II: "Örökítse meg az egyedi pillanatot"

A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX G9II digitális tükör nélküli fényképezőgépet, amely új képérzékelővel és PDAF (Phase Detection Auto-Focus) technológiával rendelkezik. A LUMIX G9II az első olyan fényképezőgép a mikró négyharmados LUMIX G sorozatban, amely PDAF technológiát vonultat fel.

Egyre nagyobb az igény a változatos módszereket alkalmazó, rendkívül kreatív műalkotások és fényképek megvalósítására. Az új LUMIX G modell nagy felbontású, kiváló minőségű képeket és gazdag színeket készít közvetlenül a fényképezőgépben. Ráadásul az új autofókusz-technológia, amely a Panasonic képalany-felismerésben felhalmozott szakértelméhez társítja a PDAF technológiát, valamint a nagy sebességű sorozatfelvételi mód, amellyel mindig elkaphatja az egyedi pillanatokat, jelentősen megnövelt teljesítményt és villámgyors működést biztosítanak az új modellben. A fényképezőgép a különböző műfajokban alkotó fotósokat egy olyan rendszerrel támogatja, amely kompatibilis a kompakt és könnyű LUMIX G mikró négyharmados objektívekkel, így a legnagyobb rugalmasságot nyújtja.

Az új 25,2 megapixeles Live MOS képérzékelő és az új képfeldolgozó kiváló minőségű, nagy felbontású, gazdag színtónusú képeket készít, míg a hibrid PDAF technológia pontos automatikus élességállítást és a gyorsan mozgó alanyok nagy sebességű követését teszi lehetővé. Ezenkívül az AFC módban 60 kép/mp sebességű sorozatfelvétel és SH elő-sorozatfelvétel1 biztosítja, hogy sose maradjon le az egyedi pillanatokról, még dinamikusan mozgó témáknál se. 

Továbbfejlesztették a LUMIX népszerű képstabilizáló rendszerét, amely bámulatos videostabilizálást ér el a 8 fokozatú2 B.I.S. (Body Image Stabilizer), a 7,5 fokozatú3, öttengelyes Dual I.S. 2, és a fejlett Active I.S. képstabilizátorok egyesítésével. Ezek a funkciók együtt még jobban támogatják a kézből készített felvételeket olyan dinamikus jeleneteknél, amelyeket korábban nehéz lett volna rögzíteni. Emellett az alkotók az új LEICA Monochrome és REAL TIME LUT funkcióval továbbfejlesztett monokróm fotóstílusok közül is válogathatnak a kívánt színbeállításoknál. Ezzel a következő generációs digitális tükör nélküli fényképezőgéppel a Panasonic azon alkotók igényeit szolgálja ki, akik a kreatív kifejezés olyan módszereit keresik, amelyek túlmutatnak a fotózás és videózás határain. 

Fő funkciók

 1. Új képérzékelő, új képfeldolgozó és a LUMIX G sorozatban először bemutatkozó PDAF funkció a kiemelkedő fotózási teljesítmény és a gyors reakcióidő érdekében  
 • Új 25,2 megapixeles Live MOS képérzékelő a nagy felbontásért és a gyors reakcióidőért (13+ fokozatú4 V-Log/V-Gamut, Dynamic Range Boost5
 • Új képfeldolgozó, amely természetes, háromdimenziós textúrájú képeket eredményez, és biztosítja a magas bitrátájú videók nagy sebességű feldolgozását. 
 • Új, mesterséges intelligencia alapú felismerési technológia (amelyet mély tanulási technológia felhasználásával fejlesztettek ki) a valós idejű automatikus fókuszfelismeréshez. A funkció már képes azonosítani az autókat, a motorkerékpárokat és az állatszemeket, így a témafelismerés még pontosabbá válik.  
 1. Fejlett, nagy sebességű teljesítmény, hogy mindig megörökíthesse az egyedi pillanatokat 
 • Sorozatfelvételek 60 fps sebességgel AFC módban és megnövelt puffer memória a három másodpercnél hosszabb sorozatfelvételeknél a kritikus pillanatok rögzítéséhez. 
 • SH elő-sorozatkép1, amely akár 1,5 másodperccel a zár kioldása előtt elkezdi a felvételt, és körülbelül 113 egymást követő felvételt készít. 
 • Nagy teljesítményű képstabilizáló rendszer 8 fokozatú2 B.I.S. képstabilizátorral, 7,5 fokozatú3 5-tengelyes Dual I.S. 2 képstabilizátorral, perspektivikus torzításkorrekcióval a videókhoz, és nagy teljesítményű üzemmód a fejlett Active I.S.-hez. 
 • A kompakt, könnyű és változatos LUMIX G sorozatú objektívekkel kombinálható rendkívüli mobilitást biztosító kamerarendszer 
 1. Új üzemmódokkal bővülnek a kreatív fotózás lehetőségei  
 • REAL TIME LUT funkció, amely lehetővé teszi a személyre szabott színkifejezést LUT fájlok használatával  
 • Továbbfejlesztett monokróm üzemmód az újonnan hozzáadott LEICA Monochrome funkcióval a mély fekete-fehér kontrasztokhoz  
 • Szabad kezes 100 megapixeles nagy felbontású üzemmód és Live View Composite üzemmód a fényképezési lehetőségek bővítéséhez 
 1. A videókészítés kiindulópontja
 • A 4:2:0 10 bites 5.8K (4:3) teljes képérzékelős / 5.7K (17:9) felvétel rugalmas képarány-lehetőségeket biztosít a különböző közösségi médiaformátumokhoz. 
 • Lassított videók készítése 4:2:0 10 bites C4K/4K 120p/100p formátumban 
 • Az Apple ProRes6 videó alacsony tömörítés mellett biztosít kiemelkedő képminőséget, ezzel csökkenti a számítógép terhelését az utómunka során, és lehetővé teszi a nem lineáris szerkesztést átkódolás nélkül, így az elejétől a végéig optimalizálja a munkafolyamatot. 
 • Felvétel és lejátszás támogatása USB-n keresztül külső SSD használatával. 
 • Active I.S. technológia korrigálja a rázkódást a mozgás közbeni felvételeknél  

Újratervezve:
nagy rekesznyílású, kiemelkedő fotóteljesítményű H-ES35100 teleobjektív és telekonverter-kompatibilis H-RSA100400 ultra-teleobjektív a LEICA DG LUMIX G objektívek sorozatából 

A Panasonic büszkén mutatja be a mikró négyharmados rendszer szabványának megfelelő H-ES35100 és H-RSA100400 cserélhető objektíveket a LUMIX G sorozathoz. 

Ezek a teleobjektívek megfelelnek a LEICA szigorú optikai szabványainak, és kiemelkedő fotózási teljesítményt nyújtanak. 

A Panasonic 32 mikró négyharmados cserélhető objektívet kínál, amelyek közül 15 LEICA DG objektív. A Panasonic a cserélhető objektívek sokszínű választékával a felhasználók széles körére gondolt, a profiktól kezdve a hobbifotósokon át a digitális tükör nélküli fényképezőgépekkel most ismerkedő felhasználókig, hogy különböző módokat kínáljon a kreatív fényképezés és videózás élvezetére.

LEICA DG VARIO-ELMARIT 35-100mm/F2.8/POWER O.I.S. (H-ES35100)

Újratervezett LEICA DG objektív: Új, nagy rekesznyílású teleobjektív kiemelkedő fotográfiai teljesítménnyel, egyszerű hordozhatósággal és F2.8 fényerővel a teljes zoomtartományban

Az új ELMARIT F2.8 teljes tartományú objektív minden zoomértéknél egyforma fényerőt biztosít, így a fotósok a fényképezés széles skáláját élvezhetik, például az esti felvételeket, amelyek kihasználják az F2.8 fényerőt és a bokeh-effektusokat, amelyek egyedülállóak a teleobjektíves zoomfelvételeknél, és segítenek kiemelni a témát. A két ED (extra alacsony szórású) lencséből és egy UED (ultra extra alacsony szórású) lencséből álló optimális objektívszerkezet kiemelkedő fotózási teljesítményt biztosít a 70 mm és 200 mm közötti zoomtartományban7. A Panasonic egyedülálló nano felületbevonata mellett a nem kívánt fényt az objektív belsejéből kiszűrő fényvédő rész alkalmazása gondoskodik a tiszta, természetes színek előállításáról, a lehető legkevesebb szellemképpel és becsillanással. 

Fő funkciók

LEICA DG VARIO-ELMAR 100-400mm/F4.0-6.3 II ASPH./POWER O.I.S. (H-RSA100400)

Új telekonverter-kompatibilis LEICA DG objektív a teljes életnagyságú makrófotózáshoz8 és ultra telefotó zoom fotózáshoz
Ez az új objektív lenyűgöző fényképészeti teljesítményt nyújt a teljes zoomtartományban a kép közepétől a széléig. Az egy aszférikus lencsét, két ED (extra alacsony szórású) lencsét és egy UED (ultra extra alacsony szórású) lencsét tartalmazó, optimálisan elrendezett lencseszerkezet részletes és gyönyörű textúrájú, nagy felbontású, nagy kontrasztú képeket eredményez. A 200 mm-től 800 mm-ig terjedő gyújtótávolsággal9, az objektív ideális a nehezen megközelíthető témák, például vadon élő madarak és állatok, valamint sportesemények megörökítésére. Ezenkívül a külön megvásárolható, 2,0x telekonverter10 lehetővé teszi az 1600 mm-es, teljes életnagyságú makrófelvételt8, hogy még lenyűgözőbb és részletesebb felvételeket készíthessen virágokról, állatokról és más témákról. 

Fő funkciók

DMW-BG1
A Panasonic örömmel mutatja be a LUMIX G9II és a már kapható LUMIX S5II és S5IIX fényképezőgépekkel kompatibilis, nyolcirányú joystickkal felszerelt, új, akkumulátoros markolatát. 

1 A fényképezőgép túlmelegedéstől való védelme miatt, ha a környezeti hőmérséklet magas, vagy folyamatosan használják az elő-sorozatfelvételt, előfordulhat, hogy az elő-sorozatfelvétel nem működik, még akkor sem, ha félig lenyomva tartják az exponálógombot. Ilyenkor meg kell várni amíg a fényképezőgép lehűl.
2 A CIPA szabvány alapján (Fordulás/Bólintás iránya: fókusztávolság f=60 mm [35 mm-es rendszer egyenértéke f=120]), H-ES12060 objektívet használva.
3 A CIPA szabvány alapján (Fordulás/Bólintás iránya: fókusztávolság f=140 mm [35 mm-es rendszer egyenértéke f=280]), H-FSA14140-et objektívet használva.
4 Ha 60 kép/mp feletti beállítással készít videót (beleértve a lassú és gyors módot is), a fényerősség-tartomány 12+ fokozatot biztosít.
5 A dinamikatartomány-növelés nem működik, ha 60 kép/mp-nél nagyobb sebességgel készít videót (beleértve a lassú és gyors módot is), ha állóképeknél az SH sorozatfelvétel funkciót használja, és ha 1/15 másodpercnél hosszabb, lassú záridőt kombinál az ISO értékkel. 
6 Az Apple és a ProRes az Apple Inc. védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.- A LUMIX G9II videóteljesítményével kapcsolatos információk, részletek és specifikációk a weboldalon találhatók. 
7 35 mm-es rendszerrel egyenérték.
8 35 mm-es rendszer egyenérték A DMW-TC20A telekonverter csatlakoztatásával. Telekonverter tartomány: 210 mm-400 mm.
9 35 mm-es rendszer egyenérték
10 A DMW-TC20 telekonverter használata két f/ fokozattal csökkenti a valós rekeszértéket.

A -Micro Four Thirds™ és a Micro Four Thirds logó védjegyek az OM Digital Solutions Corporation védjegyei vagy bejegyzett védjegyei Japánban, az Egyesült Államokban, az Európai Unióban és más országokban.