Csobbanásra felkészülni! 4 autós úti cél a vízpartok szerelmeseinek

Úszni szeretsz, vagy egy gumimatracon ringatózol szívesebben? Esetleg a vízi sportok vonzanak? Összeállításunkban olyan vízpartokat ajánlunk, amelyeknél az aktív nyaralás és a kényelmes vakáció kedvelői is megtalálják számításukat. Legyen az úti célod egy türkizkék színű tó vagy a hűsítően hullámzó tenger, a Mio™ fedélzeti kamerái az odavezető utadon is vigyáznak rád!

1. Ausztria – a tavak országa
Ha nyári vakációról van szó, ritkán gondolunk Ausztriára. Pedig ez a gyönyörű ország nemcsak a síelők paradicsoma, hanem kristálytiszta tavainak köszönhetően a nyaralók kedvenc üdülőhelye is. Legdélibb tartománya, az ezernél is több tavat rejtő Karintia olyan természeti szépségekkel vár, mint a Millstatt-i tó, az Ossiachi-tó, a Wörthi- vagy a Faaki-tó. Mivel az országban ebben a régióban süt a legtöbbet a nap egész évben, ezért nem kell attól tartanod, hogy fázni fogsz a vízparton. A tavakhoz vezető út azonban olykor hegyek között vezet, és éles kanyarok nehezíthetik a vezetést. Rád azonban ekkor is vigyáz a MiVue™ C430 fedélzeti kamera, amely a márka belépő szintű, GPS-szel és sebességmérő kamerákra való figyelmeztetéssel ellátott modellje. A készülék a motor elindulásakor automatikusan bekapcsol, így biztos lehetsz benne, hogy utad során minden pillanat rögzítve lesz.

2. Szlovénia – Az Adriától a Bledi-tóig
Amilyen kicsi az ország, olyan sokszínű itt a természet: tenger, tavak, hegyek, folyók teszik változatossá a tájat. Csodaszép strandok és bájos városkák színesítik Szlovénia 47 kilométernyi partszakaszát az Adriai-tenger mentén. Ne hagyd ki az olasz hangulatú kis városkákat, Kopert, Piránt és Izolát, de érdemes Portorožba is elugrani, aminek a partján igazi üdülőparadicsom vár bárokkal, éttermekkel.

Ha inkább édesvízre vágysz, akkor irány a Bohinji-tó vagy a Bledi-tó! Az előbbi az ország legnagyobb tava, amely egy festői szépségű völgyben fekszik a Júliai-Alpokban. Túrázók, vízi sportok szerelmesei, pihenni vágyók ezrei keresik fel minden nyáron. A Bohinji-tónál jóval ismertebb (és kisebb) a Bledi-tó, ami a partján magasodó várral és a közepén úszó kis szigettel a romantikázók favoritja. Két strand található a tónál, itt csobbanni is tudsz a kellemes vízben.

3. Olaszország – Az igazi dolce vita
A mediterrán ország a magyarok egyik sláger nyaralóhelye, az északi részén lévő tengerparti települések gyorsan elérhetők autóval is. Jesolo, Bibione, Rimini, Lignano Sabbiadoro amolyan klasszikus üdülőhelyek, míg például Grado kanyargós kis utcáiról, lagúnáiról is nevezetes szigetváros. Ám Olaszország nemcsak káprázatos tengerpartjai miatt szerethető, hanem álomszép tavakat is találsz itt. Garda-tó, Comói-tó, Lugnanói-tó, Maggiore-tó – csak hogy néhányat említsünk a mesés olasz tavak közül, amelyek szintén az autós nyaralás szuper helyszínei lehetnek!

Ha pedig a vakációdról roadmovie-t szeretnél készíteni, akkor ne hagyd otthon a MiVue™ 818 menetrögzítő kamerádat, amely útközben a biztonságodról is gondoskodik! A készülék a Mio legjobb ár-érték arányban elérhető modellje, amely Full HD 1080P rögzítést kínál 60 fps képsebesség mellett. A kamera beépített WIFI-t is tartalmaz, és figyelmeztet a sebességmérő kamerákra.

4. Horvátország – Az örök kedvenc
Az Isztriai-félsziget, a dalmát tengerpart, az Adriai-tengeren lévő szigetek minden nyáron magyarok százezreit vonzzák. A kristálytiszta víz, a gyönyörű kavicsos és homokos strandok, a sziklás partszakaszok, a mediterrán növényzet mindenkit elvarázsol, nem csoda, hogy az ország a nyaralók örök kedvence. Ha pedig igazán kalandvágyó vagy, akkor az autót parkold le egy kikötőben, majd vitorlással járd be a horvát szigetvilágot! Ráadásul ez idő alatt sem kell aggódnod a kocsidért, hiszen a 4K 2160P UHD felbontású MiVue™ 886 fedélzeti kamera a Smart Parking funkciónak köszönhetően álló motor mellett is elindítja a felvételt, ha ütközést vagy mozgást érzékel az autó előtt. Így, amint visszaértél a vitorlázásból, azonnal visszanézheted, mi történt az autód körül, amíg te megérdemelt vakációdat töltötted a tengeren.