A Sony bemutatja a legfejlettebb APS-C α6700 fényképezőgépet

A Sony 2023 július 12-én bejelentette a legújabb APS-C tükör nélküli fényképezőgépének, az α6700-nak a megjelenését. Ez az új termék ötvözi a legújabb full-frame Alpha™ és Cinema Line fényképezőgépek élvonalbeli állókép- és videofunkciós képességeit az α6000 sorozat kompakt és könnyű kialakításával, így a Sony eddigi legfejlettebb APS-C tükör nélküli fényképezőgépét kapjuk.

Az α6700 a 26,0 effektív megapixeles APS-C hátsó megvilágítású Exmor R® CMOS képérzékelőt a Sony fejlett BIONZ XR® feldolgozómotorjának sebességével és teljesítményével kombinálva kivételes képalkotási teljesítményt nyújt, miközben kompakt és könnyű kialakítású.

A kamera támogatja a nagy felbontású 4K videofelvételt akár 120fps1-el, széles, 14+ stops2 szélességgel a részletek megörökítéséhez zord vagy alulvilágított körülmények között, és rendelkezik a Sony professzionális Cinema Line modelljeiben megtalálható S-Cinetone™ képprofillal a kifinomult filmes képekhez, amelyek nem igényelnek színosztályozást, és lenyűgözően ábrázolják az emberi bőrtónusokat.

A videósok és vloggerek számára a Sony bejelentette a ECM-M1 puskamikrofont is, amely nyolc hangfelvételi móddal, köztük sztereóval képes kiváló minőségű hangrögzítésre.

"Az α6700 megjelenésével a Sony folytatja elkötelezettségét az alkotók képességeinek minden szinten történő fejlesztése iránt, és olyan korszerű eszközökkel ruházza fel őket, amelyek lehetővé teszik, hogy kreativitásuk töretlenül haladjon előre. Elképzeléseink nem statikusak; a Sony tovább bővíti APS-C termékcsaládját, hogy az alkotók széles csoportjának képkészítési tevékenységét kiszolgálja és támogassa" - mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe képalkotási megoldásokért felelős termékmarketing igazgatója.

Nagy pontosságú tárgyfelismerés mesterséges intelligenciával
A legújabb APS-C méretű, hátsó megvilágítású Exmor R CMOS képérzékelő körülbelül 26,0 effektív megapixellel büszkélkedhet, a fejlett BIONZ XR motorral párosítva a kivételes képalkotási teljesítmény érdekében. A szabványos ISO-érzékenység 100 és 32000 között mozifelvételek és filmek esetén egyaránt lehetővé teszi a nagy érzékenységű, alacsony zajszintű felvételkészítést. A továbbfejlesztett színvisszaadás biztosítja, hogy az az emberek és a növények természetes árnyalatokkal legyenek megörökítve, míg a Creative Look funkciók egyedi vizuális kifejezéseket tesznek lehetővé.

Az AI feldolgozó egységet az α7R V-től örökölte, amely lehetővé teszi a nagy pontosságú Real-Time Recognition AF (autofókusz) funkciót. Az α6000-es sorozat ember- és állatfelismerésén túlmenően mostantól többféle témát, például embereket, állatokat, madarakat, rovarokat, autókat/vonatokat és repülőgépeket is pontosan azonosítja, ami a különféle kreatív kifejezési formáknak is megfelel. A ma újonnan bevezetett FE 70-200MM F4 Macro G OSS II2 fényképezőgéppel párosítva 105 mm-től 300 mm-ig terjedő gyújtótávolságot kínál 35 mm-es teljes képkockaegyenértékben, kihasználva a teleobjektív zoom erejét a kiváló minőségű felvételek készítéséhez. Emellett kompatibilis az E-bajonettes objektívek széles választékával.

Kiváló videóteljesítmény, kompatibilis a 4K120p1-vel
A 6K-nak megfelelő adatokat hasznosító α6700 kiváló 4K videót bocsát ki, beleértve a 4K 120fps sebességű, nagy képkockasebességű felvételek támogatását. Az S-Log3 funkcióval rendelkezik, amely 14+ stops2-t kínál a csillagszerű gradáció érdekében. Az S-Cinetone funkcióval is felszerelt α6700 lenyűgöző bőrtónusábrázolást és a téma kiemelését nyújtja, a Cinema Line fejlesztés során tökéletesített technológiákat, míg az AI által vezérelt Auto-Framing4 könnyedén követi a témákat, kiküszöbölve a kézi kameramozgatás szükségességét. A vázban egy digitális audiointerfészekkel kompatibilis Multi-Interface (MI) talp található. Az új ECM-M1 puskamikrofonnal együtt használva lehetővé teszi a közvetlen digitális hangátvitelt, kiváló minőségű, romlatlan hang rögzítését.

Mobilitás, kezelhetőség és csatlakoztathatóság egyedülállóan kompakt és könnyű eszközben
Kompakt kialakításával (kb. 12 cm × 7 cm × 8 cm, súlya kb. 493 g5) a α6700 rendkívül jól hordozható. Felhasználóbarát, érintésvezérelhető, változtatható látószögű LCD-monitorral rendelkezik, amelyhez modern érintésvezérlésű menü társul a könnyed kezelhetőség érdekében. Egy testreszabható elülső tárcsa és az állóképek, filmek és S&Q üzemmódok kapcsolótárcsája is megtalálható. A fényképezőgép optikai, 5 tengelyes, testbe épített képstabilizáló rendszerrel van felszerelve, amely 5,0 stop6 zársebesség-előnnyel rendelkezik az állóképeknél, az Active Mode7 pedig stabil felvételeket biztosít.

Ami a csatlakoztathatóságot illeti, a kamera mostantól támogatja a Creators' App8 alkalmazást a videók és állóképek zökkenőmentes feltöltéséhez a felhőszolgáltatásokba. A Sony emellett 2023 júliusában tervezi a "Camera Remote SDK" új verziójának bevezetését, amely lehetővé teszi a távoli működtetést és a beállítások módosítását.

Környezettudatosság és hozzáférhetőség
Az elmúlt 10 év során a Sony a digitális fényképezőgépekben és digitális videokamerákban körülbelül 379 tonna9 új műanyagot cserélt újrahasznosított műanyagra. A kameravázhoz aktívan újrahasznosított anyagokat használnak, köztük a SORPLASTM10-et, ami csökkenti a környezeti terhelést anélkül, hogy a funkcionalitás csökkenne. Ezenfelül a készülék képernyőolvasó funkcióval11 van felszerelve, amely a műveletek könnyítése érdekében hangosan felolvassa a menüket és a videolejátszás képernyőit, támogatva ezzel a legkülönfélébb alkotók kreatív tevékenységét.

ECM-M1 puskamikrofon
A ECM-M1 a világ első olyan puskamikrofonja, amely nyolc tárcsával választható hangrögzítési móddal rendelkezik12. A 4 mikrofonkapszulával, valamint az egyedülálló sugárformálással és fejlett digitális feldolgozási technológiával változatos üzemmódokat kínál, beleértve a sztereót is. Ultradirekcionális üzemmódja célzott hangrögzítést biztosít szemközti irányból (30 fokos szélességen belül), ugyanakkor hatékonyan elnyomja a zajt, dinamikusan alkalmazkodva a környezetében lévő környezeti hangokhoz. Ez az üzemmód ideális interjúkhoz és szelfi videózáshoz, ahol az alany mindig a mikrofon előtt van.

Az újonnan hozzáadott, reteszelő mechanizmussal ellátott üzemmód tárcsa biztosítja a hangfelvételi üzemmódok egyszerű és biztonságos váltását. A ECM-M1 olyan zajcsökkentő segédprogramokkal rendelkezik, mint a háttérzajok csökkentésére szolgáló zajcsökkentő szűrő, valamint a rezgés és az alacsony frekvenciájú zajok minimalizálására szolgáló low-cut szűrő. Ezek a szűrők digitális jelfeldolgozással valósulnak meg, így már a rögzítési szakaszban maximalizálják a hangminőséget, és ezáltal csökkentik a bonyolult utólagos feldolgozás szükségességét. Támogatja a 4 csatornás felvételt is (csak kompatibilis kamerák esetén), lehetővé téve a biztonsági felvételek rögzítését mindenirányú üzemmódban a 3. és 4. csatornán, míg az 1. és 2. csatorna a kiválasztott irányíthatóságra fókuszál. A kompakt és könnyű ECM-M1 fokozza a mobilitást, lehetővé téve az alkotók számára, hogy kiváló minőségű hangfelvételt rögzítsenek változatos helyzetekben. Egyszerűen csíptesse a mikrofont a kompatibilis fényképezőgép multi Interfész Sarujába a közvetlen áram- és hangcsatlakozáshoz, extra kábelek vagy elemek nélkül. Ha egy beépített digitális audiointerfésszel rendelkező kompatibilis fényképezőgép Multi Interface Shoe-ján keresztül csatlakozik, a hangjel közvetlenül digitális formában kerül át a fényképezőgépre, így nem következhet be romlás. Egy egyszerű kapcsoló az analóg interfészt használó kamerák széles körével való kompatibilitást is biztosítja.

Árazás és elérhetőség
Az α6700 és ECM-M1 készülékekkel kapcsolatos további információ: https://www.sony.hu/electronics/cserelheto-objektives-fenykepezogepek/ilce-6700?cpint=interchangeable-lens-cameras_golden_area-Golden%20Area-en_GL-goldenarea_productsdetails_1 és https://www.sony.hu/electronics/cserelheto-objektives-fenykepezogepek-mikrofonok/ecm-m1

Számos exkluzív történet, videó és izgalmas új tartalom található a legújabb fényképezőgépekkel és más Sony termékekkel készített felvételek között az alábbi linken: https://www.sony.co.uk/locale-selector

Az α6700-ról és a ECM-M1 -ről szóló termékvideó megtekinthető a következő linkeken: https://youtu.be/YICkGeBhD78 és https://youtu.be/HiW-T4tbyyY

1 QFHD (3840×2160). A látószög körülbelül 38%-a van levágva.
2 S-Log3 felvételek készítésekor. Sony belső felmérés.
3 Az FE 70-200mm F4 Macro G OSS Ⅱ objektívvel kapcsolatos részleteket lásd a 2023. július 12-én bejelentett sajtóközleményben.
4 Csak videó üzemmódban érvényes. A látószög szűkült, mivel egy 4K felbontású képből lett kivágva.
5 A súly tartalmazza az akkumulátort és a memóriakártyát.
6 CIPA szabványnak megfelelő, Pitch/Yaw irány, FE 50 mm F1.2 GM csatlakoztatásával, hosszú expozíciós zajcsökkentés kikapcsolva.
7 Aktív módban a felvételi látószög kissé szűkebb.
8 Ellenőrizze a szolgáltatások és alkalmazások regionális elérhetőségét az alábbi URL-címen: Creators' App: https://www.sony.net/cca , Creators' Cloud: https://www.sony.net/cc/ Alkalmazás letöltése a Google Play és az App Store áruházból. A hálózati szolgáltatások, a tartalom, valamint az operációs rendszer és a szoftverek a feltételekhez kötöttek, és bármikor megváltoztathatók, megszakíthatók vagy megszüntethetők, valamint díjakat, regisztrációt és hitelkártyaadatokat igényelhetnek.
9 A Sony kutatása szerint. A terméktesthez és tartozékokhoz felhasznált újrahasznosított anyagok 2012 áprilisától 2022 márciusáig.
10 A gyártási időszaktól függően előfordulhat, hogy a SORPLAS™ nem használható a felhasznált alkatrészekhez.
11 A támogatott nyelvek az értékesítési régiótól függően eltérőek.
12 A 2023. júliusi sajtóközlemény szerint. Sony kutatás. Kameramikrofonként.