A Canon immár a huszonegyedik egymást követő évben áll első helyen a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek világpiacán

A Canon Inc. ma bejelentette, hogy a vállalat cserélhető objektíves digitális fényképezőgépei (digitális tükörreflexes és tükör nélküli fényképezőgépek) 2003 és 2023 között immár a huszonegyedik egymást követő évben őrizték meg első helyüket a világpiaci részesedésben1.

A Canon EOS sorozatú, cserélhető objektíves digitális fényképezőgépei a "sebesség, kényelem és magas képminőség" alapkoncepcióra épülő képalkotó rendszerek, amelyekhez a vállalat szabadalmaztatott, kulcsfontosságú komponenseket fejlesztett ki, köztük a CMOS képérzékelőket, a DIGIC képfeldolgozó processzorokat és cserélhető objektíveket. A Canon széles termékkínálatával továbbra is támogatja a vásárlók változatos igényeit: a szakemberek teljeskörű bizalmát élvező nagy teljesítményű, kiemelt modellektől kezdve a belépő szintű modellekig színes a választék. Utóbbiak lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyszerű kezelés mellett a lehető legteljesebb mértékben élvezzék a fényképezést, valamint a több mint 1152 féle RF és EF sorozatú objektív gazdag választéka által sokféleképp fejezhessék ki kreativitásukat.

A digitális tükörreflexes fényképezőgépek hajnalán, 2003. szeptemberében a Canon bemutatta az áttörést jelentő EOS 300D-t (EOS Digital Rebel vagy más régiókban EOS Kiss Digital). Ennek a versenyképes árú és kompakt, könnyű kialakítású, úttörő fényképezőgépnek a piacra dobásával a Canon ösztönözte a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacának növekedését, megszerezve a legnagyobb világpiaci részesedést, és meghirdetve a digitális tükörreflexes fényképezőgépek korát. A Canon azóta is számos úttörő terméket dobott piacra, köztük a professzionális EOS-1D és az EOS 5D sorozatokat, amelyek megnyitották az utat a digitális tükörreflexes videofelvételek előtt. A Canon azon törekvése, hogy tovább tágítsa a vizuális kifejezés határait, a 2018. októberében bevezetett következő generációs EOS R rendszerhez vezetett, amely magában foglalja a 2020. júliusában megjelent EOS R5 teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépet - az első 8K videofelvételt3 kínáló fényképezőgépet -, valamint a 2021. novemberében megjelent EOS R3 fényképezőgépet, amely a gyorsan mozgó témák követésének képességével és kimagasló sorozatfelvételi teljesítménnyel rendelkezik. Emellett a Canon 2021. decemberében piacra dobta a virtuális valósághoz köthető tartalmak rögzítéséhez tervezett EOS VR rendszert.

2023-ban a Canon a tükör nélküli fényképezőgépek és objektívek iránti kereslet éllovasává vált az EOS R sorozatú fényképezőgépek és objektívek kínálatának további bővítésével. Ez a termékcsalád már tartalmazta az EOS R50-et (megjelent 2023. márciusában), egy APS-C méretű tükör nélküli fényképezőgépet, amely könnyen kezelhető és kényelmes funkciókkal rendelkezik; az EOS R8-at (megjelent 2023. áprilisában), egy kicsi és könnyű, mégis nagy teljesítményt nyújtó, teljes képmezős fényképezőgépet; valamint az EOS R100-at (megjelent 2023. júniusában), egy APS-C méretű tükör nélküli fényképezőgépet és a 9 RF objektívet4.

Emellett Canon márkájú fényképezőgépeket használtak legnagyobb számban5 a 2023-as franciaországi rögbi-világbajnokságon, ami azt bizonyítja, hogy a Canon kiérdemelte a profi fotósok határtalan bizalmát. Az ügyfelek e széles körének támogatására alapozva a Canon immár a huszonegyedik egymást követő évben tudta megszerezni a legnagyobb világpiaci részesedést.

A Canon folytatja saját képalkotási technológiáinak továbbfejlesztését, miközben az emberek mindennapi életét is teljesebbé és izgalmasabbá teszi, valamint olyan termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat kínál, amelyek megfelelnek ügyfelei különböző igényeinek, és ezzel hozzájárul a fotó- és videokultúra elterjedéséhez.

1 A Canon felmérése alapján
2 Az értékesített lencsék típusai az egyes piacok szerint változnak. 4 féle hosszabbítót tartalmaz. A 2024. február 19-én bejelentett objektívek között.
3 A 2020. július 8. előtt megjelent digitális cserélhető objektíves fényképezőgépek között.
4 2023-ban a Canon a következő kilenc RF objektívet adta ki: L IS USM (január), RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM (március), RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM (április), RF 100-300mm F2.8 L IS USM (május), RF 28mm F2. 8 STM (július), RF 10-20mm F4 L IS STM (október), RF 200-800mm F6.3-9 IS USM (december), RF 24-105mm F2.8 L IS USM Z (december), RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM (december).
5 A 4 mérkőzésből - elődöntő (2 mérkőzés), a 3. helyért zajló selejtező és a torna utolsó mérkőzése - kapott adatok átlaga. A Canon felmérése alapján.