Változatos novemberi premierek a Spektrum csatornáin

Aki látványos, szórakoztató, vagy épp nyugalmat közvetítő műsorokra vágyik, annak novemberben is érdemes az AMC Networks csatornáit választania, hiszen tovább folytatódnak a saját gyártású műsorok D. Tóth Kriszta érdekes utasaival, valamint Sütő Enikővel, aki lenyűgöző hazai álomkertekben és ingatlanokban kalauzol a Spektrum Home-on. Emellett számtalan új premier fut a Spektrumon is: az Abrakadabra- Titokzatos bűvészettörténet saját gyártású sorozat újabb epizódjai, de láthatjuk a Balatont és Budapestet a brit színész apa és fia, Bradley és Brandon Walsh vicces kalandjain keresztül az „Apával a világ körül"-ben, kiderül az igazság az oroszok nukleáris tengeralattjárójáról, a Vörös Októberről, megtudhatjuk ki volt a valódi Hasfelmetsző Jack, és a koronavírussal kapcsolatos összeesküvés elméletekről is lehull a lepel.

A Spektrum Home őszi kínálatában továbbra is az inspiráló, örömteli, nyugalmat árasztó pillanatok játsszák a főszerepet, varázsos kertekkel, lenyűgöző lakásbelsőkkel, izgalmas terekkel. Az Álomkertek idén októberben debütál az első évaddal, az ország leggyönyörűbb kertjeivel, Szomoru Miklós kertészmérnök és Sütő Enikő kalauzolásával. Láthatunk dabasi mesés fürdőkertet, de angol-és japánkert is műsorra kerül. A japánkert egzotikus újdonságként hat az itthoni kertkultúrában, mégis tökéletes választás a városi, urbánus akár többlakásos társasházak pici belső kertjeinek kialakítására. A japánkert jellegéből adódóan a városi ember termésszettel való kapcsolatát hivatott helyreállítani, ezzel is visszaadva a természetnek a város apró zugait, ahol a kis tér 3 dimenzióban képes kiszolgálni mindent, rajta keresztül a modern kori ember ismét a természet részesévé válik. Egyfajta élő műalkotás, akár egy festmény, amelynek színei a festékpalettán a kert elemei: a kő, szikla, kavics, növényzet. Misztikus egyben funkcionális, spirituális, de urbánus és gyakorlatias egyúttal. A pesti japánkert csak az egyik az Álomkertek sorában, a nyugalom, harmónia szigete, ahol horgonyt vethetünk a száguldó hétköznapokban.

A Luxusra tervezve már a 4. évaddal tért vissza a csatornára, amely mostanáig 70 páratlan luxusingatlant mutatott be 20 különböző településről, számtalan kiváló lakberendezési ötletet adva az érdeklődőknek mely segíthet szebbé varázsolni saját birodalmukat. Az ország egyik legnívósabb belsőépítészeti műsora –a legújabb évadban vidéki házakra és kastélyokra helyezi a fő fókuszt –fantasztikus enteriőröket mutat be számos különleges stílusban, mind az exkluzivitás világába repítve a nézőket. A sorozat népszerűségét annak is köszönheti, hogy megmutatja, Magyarország is képes az építészetben, és az enteriőrtervezésben nagyot alkotni, nem csak az elképzelés, de a megvalósítás szintjén is. Sütő Enikőhöz az új évadban Harrer Norbert Noam belsőépítész csatlakozik, aki szakmai szemmel értékeli a látottakat, és közben saját tapasztalatból származó ötleteit is megosztja a nézőkkel. A lakberendezés vonalat erősíti a legújabb Álmaink konyhái és fürdőszobái című sorozat, melyben Mark Millar műsorvezető új konyhára és fürdőszobára vágyó hétköznapi tulajdonosokkal találkozik, akik megpróbálják valóra váltani álmaikat. Nem csak a dekorációs kérdésekben segít, de ötleteket ad arra is, hogyan lehet megküzdeni a szűkös költségvetéssel.

A DTK: Elviszlek magammal minden héten vadonatúj beszélgetéseket hoz, így D. Tóth Kriszta vendégei közt szerepel majd többek között Dr. Máté Gábor, orvos, traumakutató, Székely Kriszta rendező, Litkey Farkas vitorlázó és Peller Anna színész, műsorvezető is. A Spektrum Home Magazin is új évaddal tér vissza a hónapban, ahol Havas Dóra és McMenemy Márk segítségével bárki ötletet kaphat az otthon és a kert csinosításához, de szó lesz testi-lelki megújulásról és a fenntarthatóságról is. November 26-tól Adventi készülődés néven folytatódik a műsor, amely segít ráhangolódni a karácsonyi ünnepekre.

A Spektrum saját gyártású sorozata az Abrakadabra- Titokzatos bűvészettörténet nem csupán elvarázsol, vagy trükkökkel kápráztat, hanem igazi, hiánypótló csemege, a bűvészet történetéről, látványos filmrészletekkel, korabeli felvételekkel, magyar büszkeségekkel mint Houdini, Rodolfo, Ungár Anikó vagy Merlini. David Merlinivel egyébként találkozhatunk egy brit sorozatban is, amelyben a műsorvezető, Bradley Walsh és 21 éves színész fia, Barney közös kalandra indulnak. Bradley a 60-hoz közeledve szívesen pihenne, Barney inkább szeretné kicsit izgalmasabbá tenni saját és apja életét, kezébe véve az irányítást felejthetetlen utazást tervez kettőjük számára. Az igazán vicces (Bradley Walsh a színészet mellett komikus) kalandokban gazdag apa-fiú roadtrip során Magyarország is úticél, és a Balaton, valamint Szombathely mellett a budai Houdini múzeumot is megnézik, sőt, Bradley elvállal egy vérpezsdítő, kényszerzubbonyos mutatványt Merlini segédletével.

A kalandok mellett a tudomány is szerepet kap a Spektrumon, a már megszokott közérthető, szórakoztató ismeretterjesztés formában. Az igazi Vadászat a Vörös Októberre dokudráma az orosz tengeralattjáró, a Vörös Október rendkívüli és egyben rejtélyes történetét mutatja be, ahogyan az a valóságban történt. A tengeralattjáró 1968. március 8-án tűnt el, a háború szélére sodorva a Szovjetuniót és az Egyesült Államokat. A Sean Connery-féle filmváltozat a felderítetlen szovjet nukleáris tengeralattjáró története, melynek kapitánya megszegi a parancsot és megkísérelt átszökni az Egyesült Államokba, miközben az amerikai és a szovjet haditengerészet is üldözőbe vette. A Tom Clancy bestsellerén alapuló történet bemutatja a víz alatti harc technológiáját, drámáját és sajátosságait. Kevesen tudják, hogy a könyvet és a filmet egy titkos nukleáris ütközet ihlette, amely egyesek szerint megváltoztatta a világtörténelem alakulását. S ha már a valóság és a film határait feszegetjük, a Fikció vagy valóság újabb premier epizódjai akár a krimik vagy rémtörténetek, kém- és kalandfilmek, magukkal ragadók egyben szórakoztatnak. Valódi tényeken alapulnak, vagy csupán fantázia szüleményei a regényekből készült filmek? A sorozat a filmtörténet legendás alakjainak igazi arcát mutatja be, az igaznak vélt legendákból kiderül, hogy a valóságnál nincs jobb rendező: sokszor még a filmeknél is érdekesebb történeteket kreál. A Rejtélyek és összeesküvések hasonlóan izgalmasra vállalkozik: titokzatos, nem mindennapi rejtélyek, összeesküvések mélyére ás a régmúlttól egészen a modern időkig, és végre-valahára feltárja a régóta fel nem derített események titkait. Mi történt valójában, az úttörő női pilóta, Amelia Earhart 1937-ben eltűnésekor a Csendes-óceán felett? Ki is volt az igazi Hasfelmetsző Jack? Valósak-e a pletykák, melyek szerint Hitler Dél-Amerikába szökött az igazságszolgáltatás elől a II. világháború végén? És mi az igazság az összeesküvés-elmélettel kapcsolatban, hogy a koronavírus emberi kéz műve? A válaszok a Spektrumon novemberben!

Premier dátumok novemberben:

Spektrum Home

 • Álomkertek minden vasárnap 21 órakor
 • Luxusra tervezve 4. évad minden szombaton 21 órakor
 • DTK: Elviszlek magammal minden vasárnap 22 órakor
 • Spektrum Home Magazin minden hétvégén reggel 8 órakor
 • Álmaink konyhái és fürdőszobái – november 26. 17:55

Spektrum

 • Abrakadabra- Titokzatos bűvészettörténet – minden vasárnap 17.00
 • Apával a világ körül/Breaking Dad - november 01. 18:00 óra első két rész / további premier epizódok 18:30 hétköznap
 • Az igazi Vadászat a Vörös Októberre – november 5-6. 21:05
 • Rejtélyek és összeesküvések – november 7. 21 óra
 • Élet a hadihajón – november 21. 21 óra
 • Fikció vagy valóság -hétvégente 22:00 óra