Újabb hazai termelők mutatkoznak be Havas Dórával a TV Paprikán

Havas Dóra a TV Paprika legújabb saját gyártású műsorában ismét hazai termelőket keres fel, hogy a tőlük származó alapanyagokból készítsen finomabbnál finomabb ételeket.

A Termelőtől a tányérig Havas Dórával 2. évadában olyan gazdákat és termelőket ismerhetünk meg, akik szakmájukat maximális szeretettel és alázattal űzik, és amely mindenképp kiemeli őket a hazai termelők sorából.

A július 8-án induló hatrészes sorozatban Dóra ellátogat többek között a nagykátai Szorgos Gazdához, ahol a családi gazdaság zöldségeiből és gyümölcseiből készülnek vegyszermentes szörpök, ecetek, savanyúságok, amik nem csak színesek, de varázslatosan ízesek is.

A zánkai Gyógynövény-völgy is bemutatkozik, ahol olyan friss gyógynövények sorakoznak, amelyek nem csak egészségesek, de finomak is, valamint nem csak fűszerként vagy teaként, de konyhai alapanyagként is tökéletesen megállják a helyüket. Dóra ennek megfelelően a frissen szedett kakukkfű, csalán, zsálya és édeskömény segítségével isteni ízesítésű bablevest varázsol.

A nézők megismerkedhetnek a Zebegény dombjain elhelyezkedő, páratlan minőségű húst adó mangalicafarmmal is, melyet Laczkó Róbert mangalicatenyésztő vezet, és akivel közösen serpenyős mangalicakarajt készítenek sárgarépapürével és idény zöldségekkel.

De az érdeklődök bepillantást nyerhetnek az ország egyik legrégebben működő malmába, a szigetszentmiklósi Szabó Malomba is, ahol kiderül, mi kell ahhoz, hogy a tészta tökéletes állagú és ízű legyen.

A Termelőtől a tányérig Havas Dórával új évada tökéletesen passzol Dóra törekvéséhez, miszerint friss, helyi, ökológiai szempontok alapján kiválasztott alapanyagok kerüljenek a konyhába, bemutatva azokat a gazdákat, akiktől a legzamatosabb alapanyagokat szerezhetik be a vásárlók.

A magyar vidék szépségei után kitágul a tér, legalábbis a képernyőn, ahol július 7-től látható a Tésztakaland, amelyben Adam Swanson, ausztrál-olasz séf felfedezőútra indul, hogy megismerje az olasz és ázsiai fúziós konyhát. Útja során neves séfekkel találkozik Ázsia különböző részein, hogy megosszák egymással, majd összedolgozzák a hagyományos helyi és olasz alapanyagokat, hogy a végén egy csodálatos összhatású, új étel szülessen. A Tésztakaland a nyugat találkozása a kelettel.

Premierek a TV Paprikán:
Termelőtől a tányérig 2. évad – július 8. 16:30
Tésztakaland – július 7. 19:15