Új HBO minisorozat érkezik a Watergate-botrányról

Az Emmy®-díjas David Mandel (Az alelnök), Alex Gregory és Peter Huyck (Az alelnök) ötepizódos minisorozata, a Woody Harrelson és Justin Theroux főszereplésével készült A Fehér Ház vízszerelői május 2-án debütál az HBO-n és az HBO Maxon is.

A Fehér Ház vízszerelői a Watergate-botrány kulisszái mögé, abba az időszakba kalauzolja a közönséget, amikor Nixon politikai szabotőrei, E. Howard Hunt (Woody Harrelson) és G. Gordon Liddy (Justin Theroux) véletlenül megbuktatták az elnökséget, amelyet buzgón próbáltak védeni – és vele együtt a saját családjukat is. Az események sűrűjében történteket megörökítő szatirikus dráma cselekménye 1971-ben kezdődik, amikor a Fehér Ház megbízza Huntot és Liddyt, akik korábban a CIA-nek és az FBI-nak dolgoztak, hogy vizsgálják ki a Pentagon-iratok kiszivárogtatását. Miután felfelé buknak, a valószerűtlen páros az elnök újraválasztásáért küzdő bizottságban találja magát, és számos hihetetlen, titkos műveletet eszel ki, többek között a Watergate-komplexumban található Demokrata Nemzeti Bizottság irodahelyiségeinek lehallgatását. A Fehér Ház vízszerelői bebizonyítja, hogy a történelem furcsaságai néha a képzeletet is felülmúlhatják, és fényt derít az események még mindig kevéssé ismert sorozatára, amely Amerika egyik legnagyobb politikai bűnügyéhez vezetett.

Szereplők: Lena Headey (Dorothy Hunt), Judy Greer (Fran Liddy), Domhnall Gleeson (John Dean), Toby Huss (James McCord), Ike Barinholtz (Jeb Magruder), Kathleen Turner (Dita Beard), Kim Coates (Frank Sturgis), Yul Vazquez (Bernard “Macho” Barker), Alexis Valdés (Felipe De Diego), Nelson Ascencio (Virgilio “Villo” Gonzalez), Tony Plana (Eugenio “Muscolito” Martinez), Zoe Levin (Lisa Hunt), Liam James (Saint John Hunt), Kiernan Shipka (Kevan Hunt), Tre Ryder (David Hunt), David Krumholtz (William O. Bittman), F. Murray Abraham (Judge Sirica), Rich Sommer (Egil “Bud” Krogh) és John Carroll Lynch (John Mitchell)

A sorozat készítői: Rendező és executive producer: David Mandel; kreátor, forgatókönyvíró executive producer: Alex Gregory és Peter Huyck; executive producer: Frank Rich, David Bernad, Gregg Fienberg, Justin Theroux, Woody Harrelson, Len Amato és Ruben Fleischer. Az HBO és a wiip koprodukciója Paul Lee, Mark Roybal és Nne Ebong executive produceri közreműködésével.