Szülinapos sztárokkal indítja az évet az AMC

Mi a közös Mel Gibsonban, Tom Selleckben és Bradley Cooperben? Mindhárman az év első hónapjában látták meg a napvilágot, így az AMC évindító kínálatában a születésnapos sztárok játsszák a főszerepet. A fenti színészek mellett a szintén januári születésű Sarah Polley és Nicolas Cage filmjei is képernyőre kerülnek ebben a hónapban.

A kétszeres Oscar-díjas és Golden Globe-díjas New York-i születésű Mel Gibson 10 testvére közül hatodikként látta meg a napvilágot, és idén már 66. születésnapját ünnepli. A rendezőként és producerként is elismert színész januárban négy ikonikus filmben is feltűnik az AMC-n, így a vadnyugati ihletésű Maverickben, a disztópikus és egyben retro hangulatú Mad Max és Mad Max 2. – Az országúti harcosban, valamint a mai napig nagy népszerűségnek örvendő Mi kell a nőnek? című romantikus vígjátékban, ahol Gibson egy egoista, nőfaló reklámszakembert alakít, aki áramütés következtében egyszer csak hallani kezdi a nők gondolatát, ami felettébb érdekes és mulatságos helyzetekbe sodorja őt.

Ezzel a filmmel azonban nem ér véget az örökzöld vígjátékok sora, képernyőre kerül az Emir Kusturica által rendezett Macska-jaj és a két – a való életben Oscar-díjas - imádnivaló öregúr, Max Goldman (Walter Matthau) és John Gustafson (Jack Lemmon) végtelenül szellemes civakodását bemutató A szomszéd nője mindig zöldebb, és a Még zöldebb a szomszéd nője is.

Aki pedig a borzongást szereti, az tartson Sarah Polleyval, aki a Váratlan utazás után veszélyesebb vizekre evez a Holtak hajnala című zombis filmben.

Bradley Cooper,  aki ugyan nem nyert még Oscart – bár 9 alkalommal jelölték, illetve 2 Grammy-vel és BAFTA-val azonban díjazták - is a januárban születettek táborát erősíti, ő ezúttal a könnyed hangvételű Napos oldal című filmmel kerül be a kínálatba, amelyben a főhős nehéz évek után szeretne újra talpra állni, ám a dolgok csak bonyolódni látszanak, amikor megismerkedik egy titokzatos fiatal lánnyal, aki felajánja, hogy segít visszahódítani egykori kedvesét, ha cserébe majd ő is megtesz érte valami fontosat, hogy mit, az a filmből kiderül…

A szintén Oscar-díjas, január 7-én született Nicolas Cage a Képlet című izgalmas sci-fiben látható az AMC-n, míg a leginkább Thomas Magnum szerepéről ismert, az év elején a 78. születésnapját ünneplő Tom Selleck A Winchester mestere című westernfilmben látható.

A szülinaposok sorából nem maradhat ki Diane Lane és Zooey Deschanel sem, előbbi a Gyilkosság a fehér házban egy titkos ügynök személyében tündököl Wesley Snipes mellett, míg utóbbi Az új fiú című tinivígjátékban játssza az egyik főszerepet.

A januári sztárok mellett is lesz izgalom bőven az AMC kínálatában, hiszen az Éhezők viadala mind a négy része adásba kerül hétfő esténként az Oscar-díjas Jennifer Lawrence főszereplésével, és olyan közönségfilmek is láthatók lesznek, mint A Bourne-rejtély Matt Damonnal, a Halhatatlanok című fantasy, illetve az Underworld, Görög Zita játékával. Utóbbi film érdekessége, hogy jelentős részét Magyarországon forgatták, csak úgy, ahogy annak folytatását is, az Underworld: Evolúciót.

Az AMC színes, teljes januári kínálatát a Magyar Telekom* előfizetői előfizetési csomagtól független élvezhetik egész hónapban.

A Magyar Telekom Filmklub tagjai pedig a december 29-én, 82 éves korában elhunyt futball-legenda, Pelé életrajzi filmjét is megnézhetik. Az Edson Arantes do Nascimento néven született őstehetség szegény családból származott, aki gyerekkorlában még cipő nélkül kergette a labdát, majd 15 évesen már a Santos játékosa lett, 17 évesen pedig megnyerte első világbajnoki címét. Mai napig ő az egyedüli háromszoros világbajnok labdarúgó. A filmet január 10-én és 14-én a Sport 1 is műsorára tűzi.

Pelé mellett a Filmklub előfizetői olyan plusz tartalmakat is kapnak, mint A gyilkos cápa, a Lavinacápa, A döntő szavazat, vagy A Bádogember.

Akik pedig már év elején az utazás mellett döntenek, azok sem fognak lemaradni a jobbnál jobb filmekről, mert a Telekom TV Go szolgáltatásán keresztül bárhol és bármikor könnyedén elérhetik az AMC műsorát és a Filmklubban elérhető filmeket mobiltelefonon vagy tableten.

*az IPTV és a műholdas előfizetői számára – a Közszolgálati csomaggal rendelkező előfizetők kivételével