Suzume varázslatos világa holnaptól a mozikban!

Holnaptól látható a mozikban a Suzume, az igazán különleges anime, melyet a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába is beválogattak!

Suzume átlagos 17 éves diáklány egy japán kisvárosban. De egy nap találkozik valakivel, és attól kezdve semmi sem átlagos, ami vele történik.

Az ő dolga lesz, hogy megküzdjön a föld alatt élő istenekkel, és megakadályozza, hogy az országszerte létező portálok valamelyikén keresztül a felszíni világba jusson a féreg, amely a földrengéseket okozza.

Lehetetlen? Mesebeli? Ilyen tuti nincs? Eddig ő is így gondolta.

De megismerkedik a jóképű sráccal, Sotával, akiről nemsokára kiderül, hogy különleges feladata van: ő egy Záró, akinek ki kell üldöznie ebből a világból a gonosz isteneket. Suzume új barátja társaságában bejárja Japánt, és egyre több támadást kell visszaverniük.

Miközben új tájakon járnak, új emberekkel ismerkednek meg, evilági és túlvilági veszélyeket küzdenek le, a lány rájön, hogy nem véletlenül keveredett bele ebbe a kalandba.
Talán járt már valaha az egyik titokzatos ajtó túloldalán…

Az új Mijazakiként is emlegetett, különleges tehetségű animeművész a csodás kalandok során valóságos japán tájakra vezeti hőseit.

A mesebelien, izgalmas és misztikus road movie-t a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába is beválogatták!

Korhatár: 12
Előzetes: https://youtu.be/1fKybzJf8VA