Sárkányok háza - Minden idők legnézetebb sorozata lett a magyar HBO történetében (is)

Az HBO saját gyártású, Sárkányok háza című sorozata minden idők legnézettebb tartalma lett az HBO streaming platformjain Európában - Magyarországon is - lekörözve még a Trónok harca nyolcadik évadát is.

A Sárkányok háza indulásakor rögtön az HBO történetének legnézettebb új sorozata lett, egyszersmind az HBO Max legsikeresebb sorozatpremierje az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Európában is. Az Egyesült Államokban epizódonként átlagosan 29 millió nézője van, és az egyes epizódok össznézőszáma több mint háromszorosa az elérhetővé válás éjszakáján elért átlagos nézőszámnak, azaz a sorozat erősen teljesít az utólagos nézettséget tekintve is.

A Sárkányok háza Európán kívül is lekörözte a Trónok harca nyolcadik évadát, és a legnézettebb HBO tartalommá vált az HBO streaming platformjain Latin-Amerikában, Délkelet-Ázsiában, Hongkongban és Tajvanon. (A sorozat Latin-Amerika 39 országában és 21 európai országban az HBO Maxon érhető el, Délkelet-Ázsiában, Hongkongban és Tajvanon pedig az HBO GO-n.)

A sorozatnak sikerült elérnie azt, amit napjainkban - pláne ebben az óriási médizajban - csak kevés tartalomnak: az epizódok heti premierjei után napokig erről cikkeztek az újságok és online platformok, a social media felüteken folyamatosan szembejöttek a sorozathoz köthető mémek és posztok.

Casey Bloys, az HBO és az HBO Max elnök-vezérigazgatója elmondta: „Hatalmas öröm, hogy a Sárkányok háza világszerte magával ragadta a Trónok harca rajongóit, és emellett azokat az új nézőket is, akik most fedezik fel először Westeros világát. Gratulálunk George-nak, Ryannek, Miguelnek és a Sárkányok háza teljes csapatának ehhez a bámulatra méltó első évadhoz.

A Sárkányok háza teljes első évada elérhető az HBO Maxon.