Roland Garros – a közvetítés először kerül a Maxra

Az európai nézőknek lehetőségük lesz követni a 16 pályán játszott mind a 886 mérkőzés minden egyes pillanatát, azzal, hogy a Roland-Garros május 21-től a Max-on is debütál, illetve az összecsapások a Eurosporton is megtekinthetőek.

A sportág legendás játékosai, köztük Evert, McEnroe és Wilander visszatérnek, hogy a legérdekesebb, leginnovatívabb és legszórakoztatóbb elemzésekkel szolgáljanak. A Warner Bros. Discovery május 20-tól folytatja “a sport nyarát”, amelynek keretében több mint 5000 órányi sport tartalom és közvetítés lesz elérhető a felhasználók számára a Maxon és a Eurosport felületein.

A Warner Bros. Discovery (WBD) “sport nyara” egyre forróbbá válik, ahogy a világ legjobb teniszezői összegyűlnek a világ leghíresebb salakpályás helyszínén, a Stade Roland-Garros-ban, május 20. és június 9. között. A férfi és női egyes, páros, junior, kerekesszékes és legendák mérkőzéseinek minden pillanata először lesz reklámmentesen streamelhető a Max szolgáltatásán keresztül a kiválasztott piacokon, így Magyarországon is. A legnagyobb mérkőzéseket bemutató televíziós közvetítések 19 nyelven lesznek elérhetők az Eurosport 1 és Eurosport 2 csatornákon egész Európában, egy élő show-val, amely minden játéknap előtt 30 perccel kezdődik a főtábla szakaszától, május 26. vasárnaptól.**

A SPORTÁG LEGENDÁI VISSZATÉRNEK A ROLAND-GARROSRA
A helyszíni és a helyi stúdiókból, köztük a díjnyertes londoni Cube stúdióból készített közvetítésekkel az Eurosport teniszszakértői gárdája tovább emeli a közvetítés színvonalát, napi elemzéseket, betekintéseket és kommentárokat nyújtva a sport legmegbízhatóbb hangjaitól.

2024-ben az Eurosport nemzetközi teniszcsapata a helyszínen olyan Grand Slam-bajnokokat és döntősöket vonultat fel, mint Chris Evert, John McEnroe, Mats Wilander, Alex Corretja, Mischa Zverev, Alize Lim és Laura Robson. Barbara Schett és Tim Henman a Cube stúdió közvetítéseit vezetik, majd az elődöntő szakaszától Párizsba költöznek. Ők alkotják a Grand Slam csapatot, amelyet a lokális stúdiók szakértői egészítenek ki, mint például Boris Becker, Barbara Rittner és Philipp Kohlschreiber (Németország), Carla Suárez Navarro, Nicolás Almagro és Anabel Medina-Garrigues (Spanyolország) és Roberta Vinci (Olaszország).

A PÁLYÁN KÍVÜLI TÖRTÉNETEK ELMESÉLÉSE
A nézők a torna során folyamatosan élvezhetik a tenisztartalmakat, mivel a rajongók kedvenc formátumai visszatérnek, és újak is megjelennek. Ide tartozik egy 45 perces dokumentumfilm, amely a “Salakkirály” Rafael Nadalról szól; a Legend’s Voice - az Eurosport.com-on indított szerkesztőségi rovat, amely a sportág legnagyobb játékosait mutatja be; valamint olyan műsorok, ahol a játékosok betekintést nyújtanak életükbe az Eurosporton, mint például a My Grand Slam Appetite, My Playlist és My Social Network. Az Eurosport teniszszakértője, Laura Robson is bemutat egy új, nyolcrészes minisorozatot, az An Olympian in Paris-t, amely a 2024-es párizsi olimpiai játékok helyszíneit ismerteti.

A Warner Bros. Discovery Roland-Garros főtáblás mérkőzéseinek közvetítése május 26-án, vasárnap 10:30-kor kezdődik. A női egyes döntőt június 8-án, szombaton 14:30-kor, míg a férfi döntőt június 9-én, vasárnap ugyanebben az időpontban közvetítik.

A Roland-Garros idén rekordot döntve 11 esti mérkőzést rendez, és a torna korszakváltást is hozhat, mivel a rekordot jelentő 14-szeres férfi egyes bajnok Rafael Nadal várhatóan utoljára versenyez. A 2023-as győztes Novak Djokovic a fiatal kihívók, Jannik Sinner és Carlos Alcaraz ellen próbálja megőrizni címét, míg Iga Swiatek az elmúlt öt évben negyedik női egyes címére tör.

Összességében a WBD “sport nyara” 5000 élő órányi közvetítést tartalmaz minden platformon, beleértve a legnagyobb sportesemények folyamatos közvetítését, mint a 2024-es párizsi olimpiai játékok; minden Grand Tour; Roland-Garros, Wimbledon*** és US Open tenisz; a WHOOP UCI Mountain Bike World Series; a FIM Speedway GP és a Le Mans-i 24 órás autóverseny. Az Egyesült Királyságban és Írországban a TNT Sports közvetíti az összes UEFA klubverseny döntőjét, valamint a Premier League és a Premiership Rugby szezonok csúcsrangadóit.

A Roland-Garros 2024 kulcsfontosságú dátumai:

  • Május 20., hétfő – selejtezők kezdete
  • Május 26., vasárnap – főtábla kezdete
  • Június 4., kedd – egyes negyeddöntők
  • Június 6., csütörtök – vegyes páros döntő
  • Június 6., csütörtök – női egyes elődöntők
  • Június 7., péntek – férfi egyes elődöntők
  • Június 8., szombat – női egyes; férfi páros; kerekesszékes; junior egyes és páros döntők
  • Június 9., vasárnap – férfi egyes; női páros döntők

*Május 21-től a Max elérhető lesz az északi országokban, az Ibériai-félszigeten, valamint Közép- és Kelet-Európában. Június 11-től a Max elindul Franciaországban és Lengyelországban, míg az HBO Max Belgiumban és Hollandiában lesz elérhető.
**A Warner Bros. Discovery a Roland-Garros kizárólagos jogtulajdonosa Európában, Franciaország kivételével. Allicenc-megállapodások vannak érvényben Ausztriában, Belgiumban és Svájcban. 4K közvetítés lesz elérhető Ausztriában, Németországban, Írországban, Olaszországban, Lengyelországban, Portugáliában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. Helyi élő közvetítések lesznek Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Romániában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban.
***A WBD kizárólagos jogokkal rendelkezik Wimbledonra Belgiumban, Bulgáriában, Csehországban, Finnországban, Magyarországon, Izlandon, Hollandiában, Norvégiában, Romániában, Szlovákiában és Svédországban, valamint az Egyesült Királyságban és Írországban az egyes döntők nem kizárólagos jogával.