Hét Emmy-díjra jelölték a Better Call Sault

Kihirdették a 74. Emmy-díj jelöltjeit, amelyen a Better Call Saul 7 jelölést is kapott, így a sorozatot gyártó AMC-nek minden oka megvan az örömre, már csak amiatt is, mert nem ez az egyetlen saját gyártású sorozata az aspriánsok között.

Többek között a „legjobb drámasorozat”, „legjobb férfi főszereplő drámasorozatban”, és „legjobb női mellékszereplő drámasorozatban” kategóriában is a legjobbak közé választották a Better Call Sault, az AMC egyik legnépszerűbb sorozatát.

A hatodik, egyben befejező évaddal jelentkező alkotás a szintén nagy sikerű Breaking Bad című sorozat spin-offja, melynek főszereplője a korábbi piti szélhámos, később simlis módon ügyfelekért küzdő Jimmy McGill, aki ügyvédi praxisának felfuttatása közben Saul Goodmanné avanzsál, a rettegett mexikói kartell barátjaként. A mindkét sorozatot jegyző Vince Gilligan rendkívül fondorlatos módon ötvözi a két sorozatot, így több fontos szereplő és helyszín is visszaköszön a Breaking Badből, és számos múltbéli esemény is érthető válik a Better Call Saul által.

A sorozat 6. évadának első fele szeptember 8-án debütál a magyar AMC-n.

A másik két elismerést jelentő jelölést a Killing Eve két női főszereplője kapta, vagyis Jodie Comer és Sandra Oh, akik két olyan intelligens és ügyes nő küzdelmét mutatják be, akik a törvény két oldalán állnak. A Luke Jennings regénysorozatán alapuló thrillerben Villanelle (Jodie Comer) egy elegáns, tehetséges, luxusban utazó pszichopata bérgyilkos, míg Eve (Sandra Oh) egy hírszerű ügynökség munkatársa, akinek azonban csak a kémszakma unalmasabb része jut, és akit nem elégít ki íróasztalhoz kötött munkája. A macska-egér játékukban brutális kegyetlenség és a pátosz keveredik egymással, ugyanakkor nem nélkülözi a csípős humort sem.

A nyerteseket az Emmy-díjátadó gálán szeptember 12-én hirdetik ki.

Az AMC Emmy-díj jelölései:

Better Call Saul

  • Legjobb drámasorozat
  • Legjobb férfi főszereplő drámasorozatban – Bob Odenkirk
  • Legjobb női mellékszereplő drámasorozatban – Rhea Seehorn
  • Legjobb forgatókönyvíró drámasorozatban - Thomas Schnauz  - 6. évad 7. rész
  • Legjobb hangvágás vígjáték vagy drámasorozatban (egyórás) - 6. évad 2. rész
  • Legjobb hangkeverés vigjáték vagy drámasorozatan (egyórás) - 6. évad 2. rész
  • Legjobb zenei szupervízió – 6. évad 5. rész


Killing Eve

  • Legjobb női főszereplő drámasorozatban – Jodie Comer
  • Legjobb női főszereplő drámasorozatban – Sandra Oh