Hangolódj díjnyertes filmekkel az Oscar-vasárnapon!

Itthoni idő szerint március 13-án hajnalban, immár 93. alkalommal rendezik meg a filmszeretők piros betűs ünnepét, az Oscar-gálát; a Paramount Network csatornája pedig ezúttal is igyekszik nézőit a jeles alkalomra hangolni. Az Oscar-vasárnapon többek közt az elmúlt évek két kritikai szenzációja, a Szólíts a neveden és az Élősködők szerepel a műsoron.

Nagysikerű produkciókra bukkanhat, aki március 12-én, délután a Paramount Networkre kapcsol. Az Oscar-vasárnap során olyan díjazott filmekkel találkozhatnak a nézők, mint A pingvinek vándorlása című dokumentumfilm, Woody Allen alkotása, a Blue Jasmine – az idén is szoborra esélyes Cate Blanchettel a főszerepben –, valamint a mai napig kultikus betétdallal rendelkező Dirty Dancing: Piszkos tánc. Ezek a filmek kiváló előételek lehetnek az este két fő fogásához.

A szív megszakad, ha a Szólíts a neveden párjára gondolunk, akik egy festői olasz tájon habarodnak egymásba, de az élet mégis szétválasztja őket. A tinédzserévei végén járó Eliót alakító Timothée Chalamet filmbeli szerelmét pedig Armie Hammer kelti életre Luca Guadagnino rendezésében. A Legjobb adaptált forgatókönyvért a hamarosan 95. életévét betöltő filmes legendát, James Ivory-t díjazták 2018-ban.

Oscar-történelmet írt 2020-ban az a dél-koreai alkotás, amely egy szegény sorsból származó család hatalmas átverését mutatta be. Az Élősködők szereplői saját osztálykülönbségüket akarták maguk mögött hagyni azzal, hogy befurakodnak egy tehetős család életébe. A dél-koreai film volt az első olyan nem angol nyelvű alkotás, amely a Legjobb film aranyszobrával távozott.

Oscar-vasárnap a Paramount Networkön március 12-én 14:50-től!

A március 12-i Oscar-vasárnap filmjei:

    • 14:50 – Pingvinek vándorlása
    • 16:50 – Blue Jasmine
    • 18:50 – Dirty Dancing: Piszkos tánc
    • 21:00 – Szólíts a neveden
    • 00:00 – Élősködők