Fényűző nyaralóhelyek és Ben Fogle új kalandjai a vadonban a Spektrumon

Néhányan talán még emlékeznek arra az angol párra, akik fényűző életüket hátrahagyva, és az összes megtakarításukat felhasználva egy Somogy megyei településre, Gadácsra költöztek. A pár környezete aggódva szemlélte az eseményeket, Julia és Gareth ugyanis úgy ugrott fejest a történetbe, hogy soha nem jártak Magyarországon, nem beszélték a nyelvet, és a helyi viszonyokat sem ismerték.

Az ő történetüket mutatta be Ben Fogle, aki a kezdeti bizonytalan időszakban és egy évvel később is meglátogatta a párt, amikorra már egészen otthonos környezetet tudtak kialakítani a minden luxust nélkülöző adottságokból.  Lett rendes fürdőszoba fürdőkáddal, melegvíz, és egy kis konyhát is kialakítottak maguknak, hogy ne kelljen órákat tölteni a szabadban tűz csiholásával. Továbbra is napi párezer forintból élnek, de a teljes önellátásra való átállás és a helyiek segítsége is sokat lendített rajtuk.

A fentihez hasonlóan izgalmas, vadonatúj részekkel jelentkezik ismét Ben Fogle, aki a „Vademberek Ben Foglel-lal" új évadában ismét olyan emberekkel találkozik, akik hátat fordítottak a nyugati társadalom csapdáinak, és a világ legelszigeteltebb helyszíneinek egyikén építették fel otthonukat. Ben ezúttal ellátogat Alexhez, a rendkívül tehetséges kereskedőhöz, aki az Egyesült Királyságot hátrahagyva most Portugália egyik távoli hegyén él. Később csatlakozik Georghoz és Bettinához is, egy európai párhoz, akik az ír vadonban találtak meg a helyüket. Találkozik Sandyvel, aki a turizmusban felépített karrierjét adta fel, hogy egy görög szigeten állatmentéssel foglalkozzon. Felkeresi Helent és Jasont, akik a Shetland-szigeteken, az Egyesült Királyság legészakibb részén próbálnak megbirkózni az élet nehézségeivel. Az Egyesült Államokban pedig bejárja az arizonai sivatagokat Dee-vel, a modern kori nomáddal, aki a furgonjában él.

A vadonra vágyó városiak mellett a Spektrum élőhelyeink más arcát is megmutatja a „Fényűző nyaralóhelyek"-ben, a világ legexkluzívabb helyeire kalauzolva a nézőket. A sorozatban bemutatott hat pazar úti cél között szerepel Saint-Tropez, melyet az 1950-es években Brigitte Bardot icipici fehér bikiniben tett fel a térképre az „És isten megteremté a nőt" című filmmel. Állandó lakosainak száma ma 6000 fő, de mégis ez az üdülőfalu a legmenőbb és legdrágább „celeb-mágnes" a Földön, így a régió idegenforgalma évente több mint 3 milliárd font bevételt termel. Saint-Tropezen túl Marbella, Monaco, valamint a Karib-térség legexkluzívabb helyei, Saint-Barts, The Hamptons és Saint-Moritz fényűző titkai is kiderülnek a sorozatból.

Augusztusi premierek a Spektrumon:
Fényűző nyaralóhelyek: augusztus 6. 16 óra (hétvége)
A vadembere Ben Fogle-lal 8 évad: augusztus 16. 16 óra (hétköznap)
A vadembere Ben Fogle-lal 9. évad: augusztus 30. 16 óra (hétköznap)