Digitális Álomszobagyár a Spektrum Home-on

Mi lehetne jobb egy frissen berendezett lakásnál, amelyre évek óta vágyik az ember? A válasz egyszerű! Nem más, mint egy digitálisan is modernizált okosotthon. Legyen szó a betolakodók ellen felszerelt okoskameráról, légtisztító berendezésről, vagy egyszerű okoskonnektorról, amely segítségével, ha hagyományos konnektorba dugjuk, digitálisan vezérelhetünk szinte mindent, például egy olvasólámpát, amely így akár egy alkalmazás segítségével is működtethetővé válik.

A Spektrum Home rendszeres nézői sokszor találkozhattak már Csorba Anita kreatív mentor „Álomszobagyár” című műsorával, ahol régi, megszokott lakásokból igazán kreatív és szerethető otthonokat alakít ki csapatával.

A Digitális Álomszobagyárban Anita ezúttal Kele Márk, digitális szakértő segítségével térképezi fel az előzetesen újjáálmodott lakásokat, hogy minden komfortot kielégítő digitális eszközökkel még szerethetőbbé tegye azokat.

A digitális okosotthonok alapja egy megbízható wifihálózat, melyhez wifibővítőket csatlakoztatva a legkülönfélébb eszközök válhatnak a mindennapok részévé. Így például egy okosporszívó, amely csak a számára kijelölt helyekre merészkedik, vagy egy okos vízforraló, amely pontosan a kívánt hőmérsékletre melegíti fel például a teavizet, legyen szó akár 75 vagy 92 fokról.  A forraló mindemellett a lakás optimális páratartalmának kialakításában is segítséget nyújt. A fentiek mellett az okosizzók, okoskamerák, és a légtisztító berendezések is szerepet kapnak az 5 perces epizódokban, melyet a Magyar Telekommal közösen készített el a Spektrum Home.

A csatorna nézői február 4-től hétvégenként láthatják az új részeket, míg a Magyar Telekom előfizetői 3 napon keresztül akár vissza is nézhetik azokat Spektrum Home csatornán történő megjelenés után.

Digitális Álomszobagyár premier: február 4. 21 órakor a Spektrum Home-on.