Barbie rózsaszínbe borította Budapest belvárosát

Nem mindennapi látványosságban volt része annak, aki csütörtök este a fővárosi Erzsébet téren járt. A mozikba csütörtökön megérkezett Barbie örömére pompázott rózsaszín fényárban a belváros fő látványossága, Budapest Óriáskereke. Az este 9 és éjfél közt megcsodálható pazar díszkivilágításban bárki gyönyörködhetett ráhangolódásként a nyár legjobban várt filmjére, amely Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével enged betekintést a Mattel ikonikus, a kislányok milliói körében kedvelt játékbaba fantasztikus álomvilágába.

„A film bemutatója hatalmas mérföldkő Barbie, immár 64 évre visszanyúló karrierjében. Élőszereplős filmben először lép át a mozivászonra a világ kedvenc játékbabája, ami minket is arra sarkalt, hogy ezt a pillanatot feledhetetlenné tegyük Budapesten. Mindenképpen olyan eseményt akartunk ehhez az alkalomhoz párosítani, ami vidám, emlékezetes, közös élményként marad meg sokunk emlékezetében. A rózsaszín fényár igazi mesebirodalommá változtatja át a főváros egyik legkedveltebb, leglátogatottabb helyszínét köszönhetően Barbie-nak.” - mondta Török Kata. 

A Mattel magyarországi marketingvezetője hozzátette, hogy Barbie mindig is haladt a korral, a folyamatos megújulás része a márka életének. A fejlődés középpontjában pedig mindig az állt, hogy a különböző típusú játékbabák hozzájáruljanak ahhoz, hogy a lányok azzá válhassanak, akik szeretnének. A hazai mozikban már látható Barbie is ennek a felfogásnak a szellemében született meg. A filmben a címszereplőt megformáló Margot Robbie és az elválaszthatatlan társát, Ken-t alakító Ryan Gosling kimerészkednek a való világba, hogy együtt tapasztalják meg mit jelent az igazi tökéletesség és, hogy azt igazából nem a külsőségek határozzák meg.

A Barbie július 20-tól országszerte megtekinthető a mozikban az InterCom forgalmazásában.

A Barbie című film története:
Van ám olyan világ, ahol minden csodálatos! Mindig süt a nap, lenn a parton mindig lágyan hullámzik a tenger, és szörfdeszkákon, a nyugágyakban meg a bulizósabb helyeken sokféle, de mindig gyönyörű strandoló gyűlik össze: Barbie (Margot Robbie) és Ken (Ryan Gosling) meg a többi Barbie és Ken.

De még legtökéletesebb, legrózsaszínebb, legszerelmesebb helyen is történhetnek bajok. Szerencsére Barbie nemcsak szép, hanem talpraesett is. Ha kell, még a valóságos világba is elmegy, hogy megvédje a maga különleges országát. És persze sosincs egyedül. Lehet, hogy Ken nem olyan éles eszű, vagy nem akkora vagány, mint ő, de van egy nagyon fontos tulajdonsága: mindig kiáll az ő Barbie-jáért, és sosem hagyja cserben.

A rendezőként és forgatókönyvíróként már háromszor is Oscarra jelölt Greta Gerwig, valamint két sztárja, a Barbie-szépségű Margot Robbie és Kenként is kiváló Ryan Gosling játékosan, szellemesen, ötletesen és nagyon sok kedves humorral oldotta meg a szinte lehetetlennek látszó feladatot: élőszereplős Barbie-filmet készített!

A film alkotói:
Főszereplők: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrara, Kate McKinnon, Michael Cera, Will Ferrell. Zene: Alexandre Desplat. Operatőr: Rodrigo Prieto. Látvány: Sarah Greenwood. Írta: Greta Gerwig, Noah Baumbach. Rendezte: Greta Gerwig