A világegyetem kérdéseire keresi a választ a szülinapos Litkai Gergely

Ezen a héten is érdemes a Comedy Centralra kapcsolni a stand-up kedvelőinek, ugyanis Litkai Gergely születésnapja alkalmából a méltán népszerű humorveterán két produkcióját is műsorra tűzi a csatorna. Az évforduló estéjén előbb a Számok című előadásában a matematikához fűződő viszonyát fejtegeti, majd a Multiland-ben című a nagyvállalati lét értelmét kutatja. Október 21-én pénteken pedig – a Comedy Club őszi évadjának keretében – vadonatúj, Miért? című fellépésén az emberi lét nagy kérdéseire keresi a válaszokat.

Október 19-én este Litkai Gergelyé a főszerep a Comedy Centralon, hiszen a humorista születésnapját két önálló estje műsorra tűzésével ünnepli a humorcsatorna. A Számok címűben a családi hagyományok és gyermekkori emlékek is jelentős szerepet kapnak, hiszen a humoristának nem csupán a szülei, hanem a keresztanyja is matematikatanár. De szó esik még az általa kitalált pápasorszámokról, a cukiság mértékegységéről, valamint arról is, hogy a római számok miért teljesen alkalmatlanok a saját funkciójuk betöltésére.

A Multiland-ben a nagyvállalati élet kerül terítékre. Litkai ugyanis kívülről-belüli ismeri ezt a szférát, így hasznos praktikákkal és taktikákkal tud szolgálni azok számára, akik egy sokszor haszontalan céges környezetben kívánnak – ahogy ő fogalmaz – sakkbábúk lenni.

A rendhagyó szülinapi duplázást követő pénteken Litkai Gergely a Comedy Clubban tér vissza a képernyőre. Október 21-i estjében a korábbaiknál is „komolyabb” témát boncolgat. Legyen szó életünk apróbb vagy jelentős összefüggéseiről, a színes mosásról vagy az univerzum határait feszegető témákról, a humorista a Miért?-ben nem fél feltenni az emberi lét értelmére vonatkozó legfontosabb kérdéseket.

Litkai Gergely szülinapi duplaestje október 19-én: Számok 21:00-tól, Multiland 22:25-től. Október 21-én Litkaival folytatódik a Comedy Club: 21:00-tól Miért?