A játszma - Holnaptól a mozikban!

Egy embertelen vizsga után egy emberi játszma kezdődik. A játszma Kulka János, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt és Staub Viktória főszereplésével holnaptól a mozikban!

A játszma története 1963-ban játszódik, Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt), élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

A játszma a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Film Positive gyártásában készült. Producere Lajos Tamás (Örök tél, A berni követ, Apró mesék), rendezője Fazakas Péter (Árulók, Szabadság - Különjárat), a forgatókönyvet Köbli Norbert (Örök tél, Trezor, A berni követ, A vizsga) írta. A játszma operatőre Nagy András (Örök tél, Félvilág), vágója Kovács Zoltán, zeneszerzője Asher Goldschmidt, látványtervezője Vinnai Petra, jelmeztervezője Kemenesi Tünde. A főbb szerepeket Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, Kulka János, Staub Viktória, Scherer Péter és Orosz Ákos játsszák.

A kémfilm június 9-én, csütörtökön debütál a hazai mozikban, a díszbemutatója pedig méltó megünneplése lesz a több éves munkának, ugyanis A játszma vetítésével kezdődik majd a négynapos Magyar Mozgókép Fesztivál.

Addig is örömmel kalauzolunk el titeket a kulisszák mögé legújabb werkfilmünkkel, amelyben a forgatásról, a díszletekről és a korhűségről mesélnek az alkotók: „Ez a film most nagyobb, grandiózusabb” – A játszma werk videó (16)

Korhatár: 16
Előzetes: https://youtu.be/fxDAkNzkzFw