A híd - Véget ért az HBO nagyszabású doku reality sorozata

Az HBO Maxon augusztus 25-e óta elérhető A híd összes része, és kiderült az is, ki nyerte a fődíjat, illetve hogy mit kezdett a pénzzel. Szeptember 10-én pedig már az HBO csatornáján is látható lesz a sorozat!

Az alábbi cikk spoilereket tartalmaz A híd című sorozat befejezésével kapcsolatban!

A játékosok az utolsó epizódokban szoros határidőt kaptak a híd megépítésére, mindenki megfeszített tempóban dolgozott és reménykedtek, hogy sikerül befejezni azt.

A csapatmunka kifizetődött és a játékosok eufórikus állapotban sétáltak át a saját kezűleg épített hídon. Ahogy a csapat vezetője, Janka fogalmazott: "Elképesztően, hihetetlenül felszabadító érzés volt. Miközben építettük, sokszor nagyon nehéznek éreztem a munkát. Ilyenkor gyakran gondoltam rá, hogy nem adhatom fel, mert ha majd látják a szeretteim, barátaim, akkor azt szeretném, ha büszkék lennének rám. Bár nem feltétlenül mutatkozik meg a műsorból minden verejtékünk, szerintem az átjön, hogy mennyire küzdelmes volt a kint töltött idő. Amikor átsétáltunk a hídon, úgy éreztem, végre minden nehézség ellenére célba értünk, nagyon felszabadult érzés fogott el."

Ám az öröm nem tartott sokáig... Mikor kinyitották a ládát, kiderült számukra, hogy az eredetileg 30 milliós nyereményből már csak 20 millió áll a rendelkezésükre, hiszen 3-3 milliót Csabi és Zsuzsi kapott a szabotázs miatt, 4 millió pedig rejtélyesen hiányzott még ládából. Hogy ez mennyire zavarta a játékosokat, arra Havasi Gergő így reagált: "Újra agyalni kezdtem, hogy vajon kinél van a maradék pénz, mikor vette el, ilyesmiken. Nagyon zavart, és féltem, hogy ha megtudom, ki vett el a nyereményből, akkor egy kanál vízben fojtom meg majd az illetőt... de persze erre nem került sor."

Másnap reggel megjelent a rejtélyes műsorvezető, Csaba, aki végre 18 nappal a játék indulása óta először, szemtől szemben állt a játékosokkal. Magyarósi Csaba úgy emlékszik vissza a nagy találkozásra: "Várakozásokon felül jól sikerült, bár a kedvenc pillanatom, amikor Vera nekem esett és szerintem az elmúlt tizennyolc nap után jogosan elküldött a fenébe, kimaradt végül az adásból. Az egy izgalmas és nagyon őszinte pillanat volt. Ám nem is elsősorban a fogadtatás volt az izgalmas kérdés, hanem a beszélgetés iránya. Hogy kiből, mit hoz ki ez az új helyzet. Hogy végre lehull a lepel és nem egy megfoghatatlan személy kommunikál majd egy irányba, hogy ott ülünk egymással szemben és beszélgetünk. Hogy végre fel lehet tenni nekem kérdéseket.

Csaba egy újabb választás elé állította a játékosokat. Sokáig nem volt tisztázva, hogy ki, illetve mi alapján fogja megkapni a nyereményt. Most kiderült, hogy maguk közül kell kiválasztaniuk a nyertest egy szavazás folyamán, amelyet mindenki máshogy reagált le. Végül a csapat - egy elég szoros szavazás után - Molnár Jankát választotta győztesnek.

Janka így reagált a győzelemre. "Egyszerűen nem fogtam fel. Annyira a csapat egység, csapat érdek, közös cél lebegett végig, minden áldott nap a szemem előtt, hogy egyszerűen nem tudtam és nem is akartam arra gondolni, hogy én nyerhetek. Hihetetlenül nagy hálát és szeretetet érzek még mindig a csapat iránt. Miután Csaba feldobta a lehetőséget, hogy eloszthatom vagy az egészet megtartom, egyáltalán nem volt nehéz a döntés. Az első pillanattól fogva tudtam és éreztem, hogy szeretnék osztozni a nyereményen. Ez egy közös híd, közös érdem, egyértelmű volt számomra, hogy mindenki részesül a díjból is. Elképesztően nagy önzésnek és saját magam meghazudtolásának is éreztem volna, ha 18 napon keresztül azt szajkózom a csapatnak, hogy egymásért mindent tegyünk meg, majd én egyedül "lelépek" a pénzzel. Az már jóval nehezebb döntés volt, hogy milyen arányban osszam fel a pénzt."

És hogy mi történt a nyereménnyel? Janka elmondta, hogy "Nagyon nagyon vigyázok, vigyázunk rá, így a  pénz nagy része még megvan. A húgomat a pénznek hála tudom havi rendszerességgel támogatni, amiért a mai napig hálás vagyok. A testvérem, Hanna élete elképesztően telt az elmúlt egy év során, de hála Istennek és a főorvosának tavaly (2022) ősszel - először életében - megkaphatta azt a gyógyszert, amire elképesztően nagy szüksége volt, a Trikaftát. Ez számunkra egy nagyon drága gyógyszer, igazából a nyert összeg sokszorosába kerül (kb évi 70 millió forint), így nagyon reménykedünk, hogy a következő évre is biztosítani tudják számára. Ha véletlen bármi kétség merülne fel ezzel kapcsolatban, azonnal megpróbálnék újra maximálisan segíteni Hannának."

A 7 részes sorozat összes epizódja elérhető az HBO Maxon, szeptember 10-től meg vasárnap esténként az HBO csatornáján is látható lesz.