A Dumbledore titkaié a Warner Bros. legnagyobb hazai nyitása

A Legendás állatok – Dumbledore titkai nem csak a #1 film az egész világon, de az eddigi legjobban nyitó Legendás állatok rész, és Magyarországon a valaha volt legerősebb első hétvégéjű Warner Bros. film is. Emellett pedig elvitte az idei legjobb nyitásnak járó címet is.

Sokat kellett várnunk rá, de végre megjött, és bebizonyította: nagyon nagy szükség van a varázslatra. A Legendás állatok: Dumbledore titkai című film, amelynek segítségével a nézők visszatérhetnek Harry Potter világába, nagyobbat szólt, mint egy durrantóbűbáj: a húsvéti hétvégén mozikba kerülő mágikus kalandfilm nagyszerű nézettségi eredményeket produkált.

A hosszú hétvége három napja alatt Magyarországon több mint 106 ezren, a négynapos hétvégén 129 ezren váltottak rá jegyet, és ezzel gondoskodtak róla, hogy az új film sikeresebb premierhétvégét könyvelhessen el, mint a Legendás állatok 2016-ban és 2018-ban bemutatott előző két része.

A siker mértékét jelzi, hogy az egyik legnagyobb hollywoodi stúdió, a Warner Bros. egyetlen korábbi produkciója sem kezdte még ilyen jó eredménnyel magyarországi pályáját.

A népszerűség persze nem meglepő: ez a film ugyanis, amelyben igazán találkozik a Legendás állatok és Harry Potter világa. Az új szereplők, élükön Göthe Salmander magizoológussal, a furcsa állatok nagy barátjával és Jacob Kowalskival, a jó szívű mugli cukrásszal együtt harcol egy sötét mágus ellen Dumbledore-ral, de még Minerva McGalagony is felbukkan (az orrontó furkászról már nem is beszélve), és a harcostársak kalandos útjuk során a Roxfortba is eljutnak.

Az eredmények azt mutatják, hogy az egész világon nagyon várták a filmet: A Legendás állatok: Dumbledore titkait már 66 országban vetítik, immár a második hete az összesített toplista élén áll, és mindent egybevetve közel 200 millió dollár bevételt varázsolt az alkotóinak.

A filmről készült kritikánkat ide kattintva olvashatjátok.