A besúgó március 16-tól a SkyShowtime exkluzív tartalmaként tér vissza a képernyőre

Az elismert magyar drámasorozat, A besúgó visszatér a képernyőre, ugyanis március 16-tól Európa legújabb nagy streamingszolgáltatója, a SkyShowtime kínálatában is elérhetővé válik.

Az új szolgáltató, a SkyShowtime exkluzív tartalomként hozza vissza a nézőknek A besúgó című sorozatot, amelynek mind a 8 epizódja egyben streamelhető lesz. A sorozat Geri, az Állambiztonsági szervek informátora, és új barátja, a karizmatikus fiatal forradalmár Száva kultikus történetét követi nyomon.

Emellett március 14-től további hét jól ismert helyi gyártású sorozat lesz elérhető a régióban az előfizetők számára. Többek között: Czech It Out! (Csehország), Hackerville (Románia), One True Singer (Románia), Ruxx (Románia), Tuff Money (Románia), The Sleepers (Csehország), Success (Horvátország). A SkyShowtime lesz az új otthona ezeknek a népszerű műsoroknak Közép- és Kelet-Európában.

Még ebben az évben a közép- és kelet-európai előfizetők az első két SkyShowtime Originals alkotást – a cseh és szlovák The Winner és a lengyel Warszawianka című produkciót – is streamelni tudják majd.

A besúgó
A történet 1985-ben, a vasfüggöny mögött játszódik. Geri főiskolára megy, és alig várja, hogy lányokkal ismerkedjen és bulizzon. Csatlakozik egy radikálisokból álló csoporthoz, amelyet a karizmatikus Száva vezet. Gerinek azonban van egy titka: ő a totalitárius állam egyik besúgója. Öccse megmentése érdekében, arra kényszerül, hogy új barátai után kémkedjen az Állambiztonság számára. Geri élete örökre megváltozik, zsonglőrködik a pártok és a politikai viták között, miközben azzal a mindennapos dilemmával küzd, hogy kinek az oldalára álljon. Különösen akkor, amikor a csoport egyre radikálisabb vezetője, Száva rájön, hogy van közöttük egy besúgó.

A teljes egészében Magyarországon készült, nyolc epizódból álló drámát Szentgyörgyi Bálint rendezte, írta és társrendezte. Rendezőként Mátyássy Áron (Aranyélet, Hétvége) és Miklauzic Bence (Parkolás) is közreműködött. A sorozat főszereplői Váradi Gergely mint Geri, Patkós Márton mint Száva, Szász Júlia mint Kata, és Szőke Abigél mint Judit, valamint Thuróczy Szabolcs mint tartótiszt.