7 zseniális Inception poszter

InceptionChristopher Nolan (The Dark Knight, Batman Begins) legújabb filmje, az Inception 2010. Július 16-án kerül az amerikai mozik képernyőire. A magyar közönség majdnem egy héttel, július 22-én nézheti meg elsőként a mozikban.

 A Batman-sztori zseniális újraalkotója idén nyárra egy különös témájú filmmel készül elkápráztatni a rajongóit. A történet szerint Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) egy profi tolvaj, aki nem ékszert lop, vagy bankokat rabol ki, hanem sokkal nagyobb dolgokra pályázik. Mások álmait lopja el. Az idők alatt felhalmozott tudás a valaha élt legnagyobb és legprofibb ipari kémmé tette, ám ezért hatalmas árat fizetett. Folyaamtosan menekülnie kell. Egyetlen esélye a megváltásra, ha következő áldozata fejében sikerül elültetnie egy gondolatot. Számításait azonban könnyen keresztülhúzhatja a célszemély, hiszen Ő maga is profi...

Chris Nolan a Batman-filmekből már megszokott szereplők egész armadáját vonultatja fel legújabb művében. Találozhatunk Cilian Murphy-vel (Cane/Scarecrow), Michael Caine-el (Alfred), valamint a Ra's Al Ghul-t alakító Ken Watanabe-t is láthatjuk.

A zenéért az a Hans Zimmer felel, aki korábban olyan nagysikerű filmekhez adta már nevét és tudását, mint a The Rock (Szikla), a Lion King (Oroszlánkirály) - melyet Oscar-díjjal is jutalmaztak -, a Gladiátor, az Esőember, illetve az HBO új sikersorozatához, a The Pacific-hez (A hős alakulat). Valamint a korábban már említett Batman filmek zenéjét is ő szerezte.